Ympäristönsuojelu

Kuinka paljon kiinnitätte huomiota vedenkulutukseenne?

Tiedämme, kuinka arvokasta vesi on, ja siksi olemme päättäneet käsitellä tätä luonnonvaraa erityisen säästäväisestiSäästämme tällä hetkellä eniten vettä käyttämällä Afrikassa viljeltyä puuvillaa, koska siellä sallitaan vain sadekastelu. Tämä säästää n. 2 100 litraa vettä puuvillakiloa kohti. Haluamme lisäksi toteuttaa lähitulevaisuudessa kolme uraa uurtavaa vesihanketta.

Yksi näistä hankkeista on parhaillaan rakenteilla: Yhdessä kumppanien kanssa perustimme Vietnamiin yrityksen, jonka nimi on CleanDye. Siellä käytetään vallankumouksellista värjäysmenetelmää: Tuotteemme värjätään veden sijasta hiilidioksidilla. Säästämme n. 25 litraa vettä t-paitaa kohti, ja käytetystä hiilidioksidista voidaan käyttää uudelleen 95 %. Lisäksi voimme jättää prosessikemikaalit käyttämättä. Eli ympäristölle kolminkertaisesti hyviä uutisia.

Meille tekniikan lisäksi myös se tosiasia, että investoimme ensimmäistä kertaa suoraan tuotantoketjuun on vallankumouksellista. Uuden tehtaan omistajana voimme suoraan asettaa korkeat vaatimukset ja standardit ja jatkaa niiden kehittämistä omassa tahdissamme.

Miten toimittajanne voivat säästää hiilidioksidia?

Esimerkiksi CPI2:n

(Carbon Performance Improvement Initiative) kautta. CPI2 on yritysten oma hanke, jonka tavoitteena on säästää energiaa myös toimittajillamme ja suojella siten ilmastoa. Otto Group käynnisti aloitteen 2012, ja se tarjoaa online-ohjelman avulla tietotaitoa, joka tukee tehtaita energian, veden ja kemikaalien käytön parantamisessa ja tarjoaa niille kohdennettuja toimintasuosituksia ja konkreettista apua. Yli 1 500 hankkeen jäsentehdasta 37 maassa käyttää nykyään CPI2:a ja hyödyntää käytännöllistä tietämyksen siirtoa. Pelkästään vuonna 2016 63 bonprix’lle tuottavaa tekstiilitehdasta seurasi suosituksia. Online-työkalua kehitetään jatkuvasti.

Miten voitte taata kemikaalien vastuullisen käytön?

Tämä koskee toisaalta lopputuotteen, eli puseron tai housujen, suojaamista, toisaalta se koskee jo valmistuksessa käytettyjä aineita. Valikoidut riippumattomat kumppanit tekevät lopputuotteillemme kemiallisia analyysejä pistokokeenomaisesti. Tätä varten olemme kehittäneet suorituskykyyn perustuvan prosessin, joka arvioi, miten toimittajamme noudattavat niin sanottua rajoitettujen aineiden luetteloa (Restricted Substances List - RSL). Kiinnitämme lakisääteisten parametrien lisäksi huomiota myös aineisiin, jotka eivät ole kriittisiä asiakkaille, mutta joilla voi kuitenkin olla negatiivisia vaikutuksia ympäristöön tuotannon aikana. Jos poikkeavuuksia ilmenee, selvitämme ne järjestelmällisesti ja teemme kaikkemme tuoteturvallisuuden varmistamiseksi. Tavoitteenamme on työskennellä toimittajien kanssa, jotka toimittavat meille jatkuvasti moitteettomia tuotteita.

Mitä teette yrityksessänne ilmastonsuojelun suhteen?

Vältämme, vähennämme ja käytämme uudelleen...

Ympäristönsuojelun ja ilmaston ongelmilla on erittäin tärkeä rooli myös yrityksen päätoimipaikassa. Keskitymme tässä tapauksessa välttämisen, vähentämisen ja resurssien uudelleenkäytön periaatteeseen.

Yritämme välttää tarpeetonta energiankulutusta työskennellessämme, vähentää sähkönkulutusta ja käyttää uudelleen mahdollisimman paljon kierrätettävää materiaalia.

Ja me teemme tämän kaiken, koska vain välttämällä raaka-aineita, vähentämällä ja käyttämällä uudelleen voimme kaikki suojella ympäristöä ja ilmastoa yhdessä.

Näin teen!

Tilaa vaatteita vain omassa koossasi! Jokainen palautus tarkoittaa lisäkuljetusta, joka kuormittaa ympäristöä.