Kestävät tuotteet

Tasapainoinen puuvilla - jo nimi kuulostaa erittäin positiiviselta. Mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa?

Suojelemme ihmisiä ja ympäristöä viljelemällä, korjaamalla ja työstämällä kestävää puuvillaa.

Termi "kestävä" puuvilla tarkoittaa puuvillaa, jota kasvatetaan ja työstetään ihmisten hyvinvointi ja ympäristö huomioon ottaen. Puuvilla made in Africa (CmiA) ja luomupuuvilla kuuluvat myös tähän kategoriaan. Tähtäämme vuosittain siihen, että yli 15 miljoonassa tuotteessa käytetään kestävää puuvillaa. Tämä tulos ei kuitenkaan vielä tyydytä meitä: Vuoteen 2020 mennessä haluamme pystyä sanomaan tämän kaikista puuvillaa sisältävistä tuotteistamme.

Kaikkien hyväksi! Ihmisille, joille kestävä puuvilla on työn lähde, ja heille, jotka pukeutuvat siihen. Ja tietenkin myös ympäristölle.

Puuvilla sadonkorjuun jälkeen (CmiA, Länsi-Afrikka) © Paul Hahn
Ymmärrän "Cotton made in Africa" -konseptin niin, että tämä puuvilla on peräisin Afrikasta. Mitä muuta se vielä tarkoittaa?

Cotton made in Africa on aloite, joka tarjoaa puuvillanviljelijöille paremman elämän Afrikassa.

COTTON MADE IN AFRICA (CmiA) on aloite, jonka Otto Groupin, johon myös bonprix kuuluu, hallituksen puheenjohtaja Dr. Michael Otto perusti vuonna 2005. Yli 650 000 pienviljelijää maista, kuten Norsunluurannikko, Mosambik, Malawi, Uganda, Etiopia, Sambia ja Zimbabwe, saavat tämän ohjelman avulla paljon muutakin kuin vain puuvillaa. Tämän aloitteen puitteissa he oppivat puuvillapeltojen viljelyyn tehokkaampia ja ympäristöystävällisempia menetelmiä, jotka suojelevat ihmisiä ja ympäristöä, sekä edistävät parempia satoja.

Tavalliseen puuvillaan verrattuna käytettävät menetelmät vähentävät hiilidioksidipäästöjä 40 % ja yli 2 000 litraa vettä puuvillakiloa kohti. Puuvillan laatu kasvaa, samoin kuin viljelijöiden tulot! Voidaan siis sanoa, että Cotton made in Africa -ohjelman avulla pienviljelijät korjaavat työnsä hedelmiä kirjaimellisesti.

Siksi tuemme CmiA-aloitetta edelleen ja lisäämme CmiA-satoa asettamalla tavoitteeksi, että vuoteen 2020 mennessä kaikki puuvillaa sisältävät tuotteemme tulevat vain kestävän kehityksen kasveista. 100 %!

Siksi tuemme ”Cotton made in Africa” -aloitetta

Mikä tekee luomupuuvillasta niin erityistä?

Se on erityisen ympäristöystävällistä ja miellyttävää käyttää.

Luomupuuvillasta tekee erityisen pehmeän laadun lisäksi myös erittäin korkeat vaatimukset viljelystä työstämiseen: Niiden on oltava täysin ympäristöystävällisiä sekä vailla torjunta-aineita ja lannoitteita. Tämän takaavat ja todistavat maailmanlaajuisesti tunnustetut standardit: Organic Content Standard (OCS) ja Global Organic Textile Standard (GOTS), joiden kriteerien mukaan sertifiointijärjestöt tarkastavat tavaravirtoja puolestamme. Puuvillaa valvotaan viljelystä ja sadonkorjuusta toimitukseen saakka, mikä takaa niiden 100-prosenttisen luonnonmukaisen laadun. GOTS varmistaa myös, että koko valmistusprosessin ajan noudatetaan tiettyjä sosiaalisia standardeja. Luomupuuvillaa käyttävä arvostaa erityistä laatua.

Kannattaa kokeilla!

Kaikki luomua!

Napsauta tästä ja siirry luomupuuvillaisiin tuotteisiimme!

Osta nyt!
Käytättekö kestävän puuvillan lisäksi myös muita kestäviä kuituja?

Kyllä, valmistimme äskettäin uusia farkkuja ja takkeja vanhoista PET-pulloista.

Käytimme äskettäin tuotteidemme valmistukseen luomupuuvillan ja Cotton Made in Africa -projektin puuvillan lisäksi kierrätettyä Repreve®-polyesterimateriaalia. Polyesterikuituja saadaan kierrätetyistä PET-pulloista Repreve®-tuotantoprosessissa: Kierrätetyt pullot kerätään, hienonnetaan, jauhetaan, sulatetaan ja jalostetaan kuteiksi. Repreve-kuteesta saadaan sitten kierrätettyjä kuituja.

Näin kierrätetyistä PET-pulloista valmistetaan uusia tuotteita: Yksien farkkujen tai yhden takin valmistamiseen käytetään esimerkiksi kahdeksan kierrätettyä PET-pulloa.

Kierrätetyn polyesterin käytön etu on ilmeinen: Repreve®-menetelmä kuluttaa vähemmän öljyä kuin uuden polyesterin valmistus. Lisäksi hiilidioksidipäästöt ovat pienempiä ja kemikaaleja kuluu vähemmän. Tämän ansiosta tekstiilituotannon negatiiviset ympäristövaikutukset Reprevellä® ovat paljon pienemmät kuin uusia polyesterikuituja käytettäessä.

Repreve on Unifi, Inc.:n rekisteröity tavaramerkki.

Mistä puusta kestävät huonekalut valmistetaan?

Puulla on oltava erityinen merkintä: FSC®

Aina, kun ostat  FSC-sertifioidun tuotteen, osallistut metsien suojeluun. FSC-merkki vahvistaa, että tuotantoon käytetty puu on peräisin täydellisesti hoidetuista metsistä ja noudattaa siten Forest Stewardship Council® -järjestön tiukkoja ekologisia, sosiaalisia ja taloudellisia standardeja.

FSC-sertifiointi tarkoittaa maailmanlaajuisten metsävarojen vastuullista käyttöä. Tavoite saavutetaan asettamalla metsien hoidolle ekologiset ja sosiaaliset standardit. Maailmanlaajuisesti on olemassa 10 yhtenäistä sääntöä ja 56 kriteeriä, joiden on täytyttävä FSC®-sertifikaatin saamiseksi.

Tällä hetkellä 60 % puutuotteistamme tulee FSC®-sertifioiduista lähteistä. Kestävien huonekalujen, kuten pöytien, tuolien ja kaappien valikoima kasvaa kuitenkin jatkuvasti ja sille on aivan erityisiä tavoitteita.

Vuoteen 2020 mennessä kaikilla huonekaluillamme on tarkoitus olla FSC®-merkki