Luonnonvarat

Miten käsittelette luonnonvaroja?

Vastuullisesti ja kunnioituksella.

Yritystoiminnallemme on erittäin tärkeää, että luonnonvaroja käsitellään vastuullisesti. Yksi näistä on vesi, koska suurin osa tekstiileistämme on puuvillaa ja pesuun tarvitaan paljon vettä. Toinen tärkeä materiaali on puu. Sitä käytetään useimpiin huonekaluihimme ja tietenkin paperiin, jota käytämme luetteloiden valmistukseen.

Puuvillan viljelijä sadonkorjuun aikaan (CmiA, Länsi-Afrikka) © Paul Hahn
Onko olemassa puuvillanviljelyprojekteja, jotka suojelevat luonnonvaroja ja ilmastoa?

Kyllä, esim. 'Cotton made in Africa' ja luomupuuvilla.

„Cotton made in Africa“  CmiA  on aloite, jota olemme tukeneet aktiivisesti useiden vuosien ajan. Ihmiset ja ympäristö saavat viljelystä, sadonkorjuusta ja myynnistä paljon enemmän kuin vain puuvillaa. Ja tämä johtuu siitä, että CmiA-aloite huolehtii hyvistä sosiaalisista olosuhteista, ympäristönsuojelusta ja ilmastosta. Tällä tavalla myös viljelijät saavat koulutusta kasvinsuojeluaineisiin liittyen, puuvilla korjataan käsin, ts. ilman koneita ja puuvillapeltojen luonnollinen kastelu säästää yli 2 000 litraa vettä puuvillakiloa kohti normaaliin puuvillan tuotantoon verrattuna.

Luomupuuvilla säästää tietenkin myös sähköä, koska lannoitteita ja torjunta-aineita ei tarvitse tuottaa. Näin säästetään suuria määriä hiilidioksidia. Tämä tarkoittaa, että luomupuuvillasta valmistetun t-paidan hiilijalanjälki on paljon pienempi kuin perinteisesti viljellystä puuvillasta valmistetun t-paidan hiilijalanjälki.

Siksi jatkamme Afrikassa valmistetun puuvillan ja luomupuuvillahankkeiden kehittämistä.

Puuvilla (CmiA, Länsi-Afrikka) © Paul Hahn
Voidaanko luonnonvaroja ja ilmastoa suojella hakkuiden yhteydessä?

Kyllä. Ja me käytämme yhä enemmän ympäristöystävällistä puuta.

Puu on meille tärkeä luonnonvara. Käytämme sitä toimistopaperissa ja luetteloidemme valmistuksessa. Käytämme yrityksessämme pääasiassa kierrätyspaperia. Vuoteen 2020 mennessä yli puolet luetteloihimme käytetystä paperista tulisi olla FSC®-sertifioitua. Tavoitteena on siis kestävän kehityksen puitteissa istuttaa vieläkin enemmän kuusia, mäntyjä ja tammia.

Näin teen!

Pesethän tuotteemme matalissa lämpötiloissa. Kevyesti likaantuneet päällysvaatteet tulevat puhtaaksi myös 30 °C:ssa.

(CmiA, Länsi-Afrikka) © Paul Hahn