Osallistuminen

Ovatko työntekijänne mukana sosiaalisissa projekteissa?

Kyllä. Osallistuminen sosiaalisiin hankkeisiin on ollut tärkeä osa yrityskulttuuriamme yrityksen perustamisesta vuonna 1986 lähtien. Siksi tuemme työntekijöitämme toiminnassa, jonka tarkoituksena on auttaa muita.

Rien Jansen ja Dr. Marcus Ackermann vierailevat kuurojen koulussa Tirupurissa.

bonprix’n työntekijät ovat osallistuneet vuodesta 2001 lähtien Deaf School -hankkeeseen Etelä-Intiassa. Se tarjoaa tällä hetkellä yli 350 köyhistä perheistä oleville lapsille ja orvoille asumis- ja koulutusmahdollisuuksia. Kuurojen Tirupur-koulussa he oppivat viittomakieltä, lukemista, kirjoittamista ja kaikkea, mitä muut koulut opettavat. Haluamme jatkaa lasten ja tällaisten ainutlaatuisten koulujen tukemista hyväntekeväisyyskampanjoilla ja ”Remote Adoption” -hankkeilla. Kuurojen Tirupur-koulussa he oppivat viittomakieltä, lukemista, kirjoittamista ja kaikkea, mitä muut koulut opettavat.

Lasten saattohoitokoti Sternenbrücke: Myös tämä talo ja sen asukkaat ovat meille ja meidän Hampurin toimipaikkamme työntekijöille erittäin tärkeitä. Vuodesta 2003 lähtien Sternenbrücke on auttanut vakavasti sairaita lapsia ja nuoria aikuisia elämään arvokasta elämää kuolemaansa saakka. Sternenbrücke tukee myös äitejä, isiä, sisaruksia, isovanhempia ja ystäviä. Me autamme siinä.

Olette esimerkiksi mukana myös toiminnassa rintasyövän varhaisen tunnistamisen puolesta. Miten yhteistyö on syntynyt??

Mitä aikaisemmin rintasyöpä havaitaan, sitä paremmat mahdollisuudet siitä on parantua. Ja tietoisuus tästä pelastaa ihmishenkiä. Rintasyöpä on naisten yleisin syöpämuoto. Uusia tapauksia havaitaan vuosittain yli 70 000. Siksi loimme yhdessä Brustkrebs Deutschland e. V. -järjestön kanssa kampanjan, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta yksilöllisestä rintasyövän seulonnasta. ”Pink Collection” -alusvaatemalliston avulla bonprix haluaa lisätä tietoisuutta aiheesta ja korostaa varhaisen havaitsemisen merkitystä. Rintaliiveihin on ommeltu tarkoituksella etiketti, joka ”häiritsee”. Se sisältää ohjeita rintojen tunnusteluun. Mottona: ”Rintasyövän ajatuksen tulisi häiritä sinua!” 

Miten tärkeää teille on hyvä työilmapiiri?

Erittäin tärkeää.

Meille bonprix’lla työntekijöiden tyytyväisyys on erittäin tärkeää. Keskinäisten kontaktien ystävällinen sävy, avoin ja mukava ilmapiiri sekä tiimityöskentely ovat meille erittäin tärkeitä.

Monet työntekijöistämme ovat pienten lasten äitejä ja isiä. Siksi erityisen joustavista työajoista voi olla heille hyötyä. Ja koska kuulumme yrityksenä Otto-konserniin, työntekijämme voivat myös hyödyntää laajaa koulutusvalikoimaa ja kattavaa terveysohjelmaa.

Miten sitoudutte ympäristönsuojeluun Hampurissa?

Esimerkiksi välttämällä ja vähentämällä jätettä, käyttämällä uudelleen.

Ympäristön ja ilmaston suojelu on tärkeää myös meillä Haldesdorfer Straßella Hampurissa. Yritämme välttää tai vähentää tarpeetonta energiankulutusta työskennellessämme ja kierrättää mahdollisimman monia materiaaleja.

Myös syödessämme otamme ympäristön huomioon ”ilmastolautasen” avulla, joka tarjoaa paikallisia ruokia. Ilmastolautanen on terveellinen, tullut läheltä ja säästää energiaa.

Mutta myös me tiedämme: Voimme tehdä vielä paljon enemmän. Siksi olemme ottaneet tavoitteeksemme sisällyttää kestävän kehityksen käsitteen kaikkiin päätöksiimme ja kehittää lopulta Sustainable Campuksen. Tämä koskee niin veden ja energian käsittelyä kuin myös sosiaalisia ja terveyteen liittyviä näkökohtia.