Tavarankuljetus

Miten huolehditte ympäristöystävällisestä ja tehokkaasta tavasta toimittaa tuotteitanne asiakkaille?

Lähetämme vuoden aikana noin 30,5 miljoonaa pakettia kaikkialle Eurooppaan. Se on riittävä syy tarkistaa tilattujen tuotteiden pakkausprosesseja lähetyksen ja käytettyjen materiaalien osalta, ja toteuttaa ympäristöystävällisempiä ratkaisuja. Käytämme jo toimituspakkauksina FSC®-sertifioituja pahvilaatikoita. Tällä hetkellä testaamme kierrätettävien lähetyskuorien käyttöä.

Emme kuitenkaan toimita paketteja itse asiakkaillemme varastoiltamme, vaan työskentelemme yhdessä kumppanien kanssa. Suomessa toimituskumppanimme on PostNord. PostNord pyrkii erilaisiin kestävän kuljetuksen tavoitteisiin. Vuodesta 2009 lähtien se on toteuttanut useita muutoksia hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Niihin kuuluu muun muassa biopolttoaineiden käyttö ja junien käytön suosiminen lentokoneiden sijaan aina, kun se on mahdollista. Suomessa PostNordin toimipisteissä käytetään tällä hetkellä 95-prosenttisesti vihreää sähköä, ja tätä osuutta halutaan kasvattaa tulevaisuudessa 100 prosenttiin. Suomessa käytetään jo 50 uusiutuvaa biodieseliä hyödyntävää ajoneuvoa, ja lukumäärä kasvaa. Tulevaisuudessa PostNord aikoo ottaa käyttöön erilaisia toimenpiteitä fossiilittomuuden puolesta. Näihin kuuluvat muun muassa kestävämmät ajoneuvot ja tuotteet. Voit lukea lisää PostNordin kestävyysstrategioista ja -tavoitteista täältä.

Pystyttekö myös vähentämään hiilidioksidipäästöjä?

Kyllä. Esimerkiksi tuotteidemme kuljetuksessa.

Tuotteemme saapuvat meille kaikkialta maailmasta, yli 400 toimittajalta yli 30 maasta. Usein käsissäsi olevilla tuotteilla on takanaan pitkä matka, mikä on hiilidioksidipäästöjen lähde ja ilmastonmuutoksen pääasiallinen syy. Päästöjen määrä riippuu kuljetusvälineestä, kuten lentokoneista, kuorma-autoista, junista ja laivoista.

Siksi pyrimme ympäristönsuojelussa hiilidioksidipäästöjen jatkuvaan vähentämiseen. Olemme esimerkiksi viime vuosina onnistuneet vähentämään hiilidioksidipäästöjä yli kolmanneksella. Tämä johti päätökseemme siirtää suuri osa tuotteidemme kuljetuksesta hengitysteiltä vesiteille, rautateille ja teille. Tällä hetkellä vain 16 % tuotteistamme kuljetetaan ilmateitse. Kuljetusvälineitä vaihtamalla haluamme edelleen vähentää toimitusketjun hiilidioksidipäästöjä.

Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen kuljetusreittejä muuttamalla

Zdjęcie z powietrza terminalu kontenerowego © getty, fotograf: Teun van den Dries