Tietosuojalauseke bonprix.fi

Yrityksen bonprix Handelsgesellschaft mbH, Haldesdorfer Straße 61, 22179 Hamburg (rekisterinpitäjä) tietosuojakäytäntö

Tietosuoja on luottamusasia, ja sinun luottamuksesi ja yksityisyytesi suoja on meille tärkeä asia. Tämän vuoksi me, bonprix Handelsgesellschaft mbH, Haldesdorfer Straße 61, 22179 Hamburg (rekisterinpitäjä), (”bonprix” ja/tai ”me” ja/tai ”rekisterinpitäjä”), kerromme seuraavissa tietosuojatiedoissa henkilötietojen käsittelystä, jota suoritamme verkkokaupassamme ja sovelluksessamme yleisen tietosuoja-asetuksen ja Suomen tietosuojalain mukaisesti
Luethan tietosuojatietomme huolellisesti läpi. Jos sinulla on kysymyksiä tai huomautuksia tietosuojatiedoistamme, voit aina ottaa meihin yhteyttä osoitteella service@bonprix.fi.

Sisältö


1. Käsittelystä vastaavan rekisterinpitäjän nimi ja yhteystiedot
2. Tietosuojavastaavan yhteystiedot
3. Rekisterinpitäjään tai kolmanteen osapuoleen sovellettavat tietojenkäsittelyn tarkoitukset, oikeusperusteet ja oikeutetut edut sekä vastaanottajaryhmät
3.1 Sopimuksen solmiminen, toteuttaminen ja/tai päättäminen
3.1.1 Tietojenkäsittely sopimuksen teon yhteydessä
3.1.2. Luottokelpoisuuden tarkastus ja tietojen välittäminen luottotietopalveluille
3.1.2.1 Ulkoiset luottotietopalvelut
3.1.2.2 Automatisoidut yksittäistapausten päätökset
3.1.2.3 Oikeusperusteet
3.1.3 Tietojen käyttäminen petosten ehkäisemiseen
3.1.4. Puhelinkeskuspalvelut
3.1.5 Maksupalvelut
3.1.6 Tietojen siirto kuljetuspalveluntarjoajille
3.1.7 Saatavia koskevien tietojen siirto perintäyrityksille
3.1.8 Muut vastaanottajaryhmät
3.1.8.1 Henkilötietojen käsittelijä
3.1.8.2 Markkinointipalveluidentarjoajat
3.1.8.3 Displaymainonta-/kumppanuusverkostot
3.1.8.4 Muut kolmannet osapuolet
3.2 Tietojenkäsittely mainontatarkoituksiin (ilman evästeitä/seurantatietoja)
3.2.1 Postimainonta
3.2.2 Samankaltaisten tuotteiden ja palvelujen sähköpostimainonta
3.2.3 Uutiskirje
3.2.4 Markkina- ja mielipidetutkimus
3.2.5 Oikeus vastustaa / peruuttaa suostumus
4. Verkkonäkyvyys ja verkkosivuston optimointi (evästeiden avulla) sekä suostumus
4.1 Evästeet – Yleisiä tietoja ja suostumusvelvollisuus
4.2 Valintamahdollisuudet/selainasetukset
4.3 Hurra-palveluntarjoajan suostumustenhallinta
4.4 Suostumukset yksittäisten verkkopalvelujen käytössä / seurantatietojen kerääminen
4.4.1 Teknisesti välttämättömät evästeet / pakolliset (suostumus ei pakollinen)
4.4.1.1 Adjust
4.4.2 Suostumus analytiikkaevästeiden käyttöön
4.4.2.1 Suostumus Google Analyticsin käyttöön
4.4.2.2 Suostumus Hurra Web Analyticsin käyttöön
4.4.2.3 Suostumus Mapp Intelligencein käyttöön
4.4.3 Suostumus markkinointievästeiden käyttöön
4.4.3.1 Suostumus Google AdWordsin / Remarketingin / Google Shoppingin / Customer Matchin käyttöön
4.4.3.2 Suostumus Google DV360:n (DoubleClick) käyttöön
4.4.3.3 Suostumus Meta Retargetingin käytölle (sivuston mukautetut kohderyhmät)
4.4.3.4 Suostumus Pinterest Retargetingin käyttöön (Pinterest Tag)
4.4.3.5 Suostumus TikTok-mainontaan (vain sovellusta käytettäessä)
4.4.3.6 Suostumus Criteo Retargeting -teknologioiden käyttöön
4.4.3.7 Suostumus Adjustin käyttöön
4.4.3.8 Suostumus Mapp Acquirein käyttöön
4.4.3.9 Suostumus RTB House:n teknologian käyttöön
4.4.3.10 Suostumus Microsoft Advertisingin käyttöön
5. Tietojenkäsittely sovelluksessa
5.1 Sovellusoikeutukset
5.2 Push-viestit
5.3 Kuvahaku
5.4 Puhehaku
6. Sosiaalisen median markkinointi ja liitännäiset
6.1 Sosiaalisen median markkinointi
6.2 Sosiaalisen median liitännäiset
6.2.1 Facebookin ”Jaa”
6.2.2 Pinterest ”Pin-it”
6.2.3 WhatsApp-jakaminena>
7. Tietojesi suojaaminen asiakastilillä/MyAccount-tilillä
7.1 Yleistä asiakastilistä/MyAccount-tilistä
7.2 Asiakastilin suojaaminen
7.3 Varoitus huijaussähköposteista (Spoofing), roskaposteista ja tietojenkalastelusta
8. Yhteydenotto meihin
9. Asiakasarviot / kommentit / muu sisältö
10. Maksut
10.1 Yleistä
10.2 Computop
10.3 PayPal
11. EU:n ulkopuoliset vastaanottajat
12. Tallennuksen kesto
13. Oikeutesi rekisteröitynä
14. Yksittäiset oikeutesi

1. Käsittelystä vastaavan rekisterinpitäjän nimi ja yhteystiedot

Tämä tietosuojakäytäntö koskee seuraavan yrityksen suorittamaa tietojenkäsittelyä:

bonprix Handelsgesellschaft mbH
Haldesdorfer Straße 61
22179 Hamburg
(rekisterinpitäjä),
Puhelin: 0942726010
Sähköposti: service@bonprix.fi
Liikkeenjohto:
Markus Fuchshofen, Dr. Kai Heck, Rien Janssen, Dr. Richard Gottwald

2. Tietosuojavastaavan yhteystiedot

Yrityksemme tietosuojavastaavan yhteystiedot ovat seuraavat:

bonprix Handelsgesellschaft mbH
Datenschutzbeauftragte
Haldesdorfer Straße 61
22179 Hamburg
Sähköposti: service@bonprix.fi

3. Rekisterinpitäjään tai kolmanteen osapuoleen sovellettavat tietojenkäsittelyn tarkoitukset, oikeusperusteet ja oikeutetut edut sekä vastaanottajaryhmät

Seuraavassa on jäsennelty kuvaus vastuullamme olevista tietojenkäsittelytavoista tietojenkäsittelyn tarkoitusten ja vastaanottajaryhmien mukaan eriteltyinä.

3.1 Sopimuksen solmiminen, toteuttaminen ja/tai päättäminen

Sinulla on mahdollisuus tilata tuotteitamme verkkosivustoltamme.

3.1.1 Tietojenkäsittely sopimuksen teon yhteydessä

Kun rekisteröidyt verkkosivustoillemme/sovelluksiimme ja/tai solmit kanssamme muun sopimuksen, käsittelemme kanssasi tehtävän sopimuksen solmimiseen, toteuttamiseen tai päättämiseen tarvittavia tietoja. Niihin lukeutuvat:

  • etunimi, sukunimi
  • laskutus- ja toimitusosoite
  • sähköpostiosoite
  • laskutus- ja maksutiedot
  • henkilötunnus
  • puhelinnumero
  • tiedot suoritetuista tilauksista.

Oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta, eli annat tiedot meille sinun ja meidän välisen sopimussuhteen perusteella (esim. asiakas-/käyttäjätilisi hallinta, ostotilauksen käsittely). Verkkosivustoillamme/sovelluksissamme tehtävien ostosten tapauksessa meillä on myös velvollisuus käsitellä sähköpostiosoitettasi lakisääteisten määräysten perusteella, joiden mukaan asiakkaille on lähetettävä sähköinen tilausvahvistus.

Jos emme käytä tietojasi markkinointitarkoituksia varten (katso kohta 3.3.), tallennamme sopimuksen käsittelyä varten kerätyt tiedot sopimuksen keston ajaksi sekä lain mukaisten tai mahdollisesti sopimukseen perustuvien takuuoikeuksien umpeutumiseen saakka. Kyseisen määräajan umpeutumisen jälkeen säilytämme kauppa- ja verolain mukaan tarvittavat sopimussuhteen tiedot laissa määriteltyjen ajanjaksojen ajan. Kyseisenä ajanjaksona tietoja käsitellään uudelleen ainoastaan, jos finanssivalvonta suorittaa tarkastuksia

Verkkosivustoillamme/sovelluksissamme tehtävän ostotilauksen käsittely edellyttää myös seuraavanlaista tietojenkäsittelyä:

Maksutietosi välitetään käyttämällemme maksupalveluntarjoajille, jotka käsittelevät maksun (lisätietoja luku 10). Toimitusosoitetietosi välitetään käyttämällemme kuljetusyhtiölle ja toimituskumppanille. Jotta voimme varmistaa, että tavaroiden toimitus tehdään toiveidesi mukaisesti, annamme sähköpostiosoitteesi ja tarvittaessa puhelinnumerosi käyttämällemme kuljetusyhtiölle ja/tai toimituskumppanille, jotka toteuttavat toimituksen. Ne ottavat sinuun tarvittaessa yhteyttä ennen toimitusta sopiakseen toimituksen yksityiskohdista. Kyseessä olevat tiedot luovutetaan yksinomaan näihin tarkoituksiin, ja ne poistetaan toimituksen jälkeen, mikäli palveluntoimittajamme eivät ole velvollisia säilyttämään tietoja lakisääteisistä syistä.

3.1.2 Luottokelpoisuuden tarkastus ja tietojen välittäminen luottotietopalveluille

Tilauksen yhteydessä käytettävissä on niin kutsuttuja turvallisia maksutapoja (PayPal, luottokortti, Trustly) ja epäturvallisia maksutapoja (esim. maksu laskulla ja osamaksulla). Aina kun valitset tilauksesi yhteyteen epäturvallisen maksutavan, bonprix’n sekä sinun omaksi suojaksesi voimassa on seuraavaa:

3.1.2.1 Ulkoiset luottotietopalvelut

Tarkastaessaan, voidaanko epäturvallista maksutapaa käyttää, meillä on myös oikeus hakea tietoja luottokelpoisuudestasi sekä tietoja mahdollisesta vilpillisen tilauksen todennäköisyydestä (FraudPreCheck) ulkoiselta luottotietopalvelulta. Teemme yhteistyötä seuraavan luottotietopalvelun kanssa: Suomen Asiakastieto Oy, Hermannin rantatie 6, PL 16, 00580 Helsinki. Luottotiedot toimittaa Valitive, Nils Ericsonsgatan 17B, 404 23 Göteborg, Ruotsi. Luottokelpoisuuden tarkastamiseksi ulkoiselle luottotietopalvelulle välitetään seuraavat tiedot: henkilötunnus, etunimi, sukunimi, postiosoite, syntymäaika.

3.1.2.2 Automatisoidut yksittäistapausten päätökset

bonprix voi tehdä luottokelpoisuuden tarkastamisen yhteydessä automatisoitua prosessia käyttäen päätöksen, voitko käyttää haluamaasi epäturvallista maksutapaa (maksu laskulla tai osamaksulla). Sen vuoksi, jos luottotietopalvelu välittää tiedon negatiivisesta luottokelpoisuudesta tai jos sisäisen pisteytyksen antama arvo ei ole riittävä, haluttu maksutapa voidaan automaattisesti kieltää.

Tässä tapauksessa voit käyttää meitä kohtaan oikeuttasi ja pyytää meitä tarkastamaan manuaalisesti automatisoidun päätöksen. Sinulla on lisäksi oikeus esittää oma kantasi sekä oikeus kiistää päätös.

3.1.2.3 Oikeusperusteet

Tietojesi käsittely luottokelpoisuuden tarkastamiseksi tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan ja yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan perusteella. bonprix’llä on periaatteellinen oikeutettu etu tarkastaa luottokelpoisuus, jos valitset epäturvallisen maksutavan (maksu laskulla tai osamaksulla). Tämä suojaa bonprix’tä muun muassa huomattavilta maksukyvyttömyystapauksilta.

3.1.3 Tietojen käyttäminen petosten ehkäisemiseen

bonprix voi käyttää tilauksen yhteydessä antamiasi tietoja tarkastaakseen, onko kyseessä epätavallinen tilaus (esim. monien tuotteiden samanaikainen tilaaminen samaan osoitteeseen käyttämällä useita asiakastilejä). bonprix’llä on periaatteellinen oikeutettu etu tehdä kyseinen tarkastus (esim. maksukyvyttömyyden/henkilöllisyysvarkauden välttämiseksi).

Keräämme ja käsittelemme tietoja kehittämiemme seurantatekniikoiden avulla, jotta voimme määrittää käyttäjän käyttämän päätelaitteen ja muita tietoja verkkosivuston käytöstä. Tietoja ei tässä yhteydessä kohdisteta tiettyyn käyttäjään. Jos keräämme IP-osoitteita, ne pseudonymisoidaan välittömästi.

Tallennamme näin kerätyt ja pseudonymisoidut tiedot tietokantaan petosten ehkäisemistä varten. Tallennamme tietokantaan myös päätelaitteista kerättyjä tietoja, joiden käyttämisen yhteydessä on jo tehty (tai yritetty tehdä) petoksia. Tietoja ei tässäkään yhteydessä kohdisteta tiettyihin käyttäjiin.

Verkkosivustollamme tapahtuvan tilausprosessin yhteydessä haemme tietokannasta käyttäjän päätelaitetta koskevan riskiarvion. Riskiarviossa arvioidaan petosyrityksen todennäköisyyttä ottamalla huomioon muun muassa, onko päätelaite muodostanut yhteyden erilaisiin palveluntarjoajiin, vaihtuvatko päätelaitteen georeferenssit usein, kuinka monta maksutapahtumaa päätelaitteelta on suoritettu ja onko välityspalvelinyhteyttä käytetty.

Oikeusperuste käsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

3.1.4 Puhelinkeskuspalvelut

viestintäpalveluntarjoajien kanssa, jotka voivat päästä seuraaviin tietoihin tilauksesi ja asiakkailta tulleiden kyselyiden käsittelemiseksi: etunimi, sukunimi, postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, tilaushistoria, viestintätiedot. Tietojenkäsittely tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a, b ja f alakohtien oikeusperusteella.

Laaduntarkastusta varten tallennamme yksittäisiä puheluita. Ilmoitamme asiasta sinulle suoraan meille soittaessasi ja pyydämme suostumustasi asiaan. Puhelua ei tallenneta ilman sinun nimenomaista suostumustasi. Tallennetut tiedostot poistetaan sen jälkeen, kun ne on analysoitu. Oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta.

Käyttämillämme puhelinkeskuspalveluiden tarjoajilla on toimipiste Turkissa. Siksi on olemassa mahdollisuus, että puhelusi otetaan vastaan Turkissa. Sinun tietosi tallennetaan kuitenkin ainoastaan Saksassa.

3.1.5 Maksupalvelut

Tarjoamme sinulle maksusi käsittelemiseksi erilaisia maksutapoja, joista voit vapaasti valita (edellytyksenä on luottokelpoisuus). Tavanomaisten maksutapojen (maksu laskulla ja osamaksulla) ohella tarjoamme mahdollisuuden maksaa luottokortilla, verkkomaksutapa Trustlylla ja PayPalilla. Jos maksat luottokortilla, Trustlylla tai PayPalilla, tilaustietosi välitetään kulloisellekin maksupalveluntarjoajalle maksun suorittamiseksi. Oikeusperuste on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta. (Katso lisätietoja kohdasta 10. Maksut)

3.1.6 Tietojen siirto kuljetuspalveluntarjoajille

bonprix tekee yhteistyötä seuraavien kuljetusyritysten kanssa tilattujen tavaroiden toimittamiseksi: Postnord, Terminalvägen 24, 171 73 Solna, Ruotsi. Kyseisille kuljetusyrityksille voidaan välittää seuraavat tiedot tilattujen tavaroiden toimittamiseen tai niistä ilmoittamiseen: etunimi, sukunimi, postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero. Tietojenkäsittely tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b oikeusperusteella.

3.1.7 Saatavia koskevien tietojen siirto perintäyrityksille

bonprix voi siirtää saatavat perintäyritykselle. Perintäyrityksestä tulee tällöin saatavien omistaja, joka perii saatavat omiin nimiinsä. bonprix tekee yhteistyötä seuraavan perintäyrityksen kanssa: Intrum OY, Hitsaajankatu 20, 00810 Helsinki.

Oikeusperuste tietojen siirtämiselle perinnän yhteydessä on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohta; tietojensiirto saatavien myymisen yhteydessä tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan perusteella.

Sen lisäksi perintäyritys välittää meille tehtävänä palveluksena luottotietopalvelulle tiedon, että olemassa on avoin maksu. Tämä koskee myös ilmoitusvelvollisuuden täytäntöönpanoa tapauksessa, jossa summa on muuttunut (esim. saatavan alentuminen, koska olet maksanut osan siitä). Tällä ilmoituksella suojataan sinun oikeutettuja etujasi, koska näin varmistetaan, että kulloisenkin luottotietopalvelun tiedot ovat ajankohtaisia. Oikeusperuste saatavien määrän päivittämiseksi luottotietopalveluille on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta. Katso kohta ”Luottokelpoisuuden tarkastaminen” koskien luottotietopalveluiden harjoittamaa tietojenkäsittelyä.

3.1.8 Muut vastaanottajaryhmät

Lisäksi käytämme muita kolmansia osapuolia, joita tarvitaan palvelujen toimittamiseen ja erilaisten tarkoitusten toteuttamiseen. Luovutamme henkilötietoja näille kolmansille osapuolille, mikäli se on välttämätöntä palvelujen toimittamisen kannalta (esimerkiksi henkilötietojen käsittelijöille, markkinointipalveluiden tarjoajille, displaymainonta- ja/tai kumppanuusverkostoille sekä hintaportaaleille).

3.1.8.1 Henkilötietojen käsittelijä

Henkilötietojen käsittelijä on luonnollinen henkilö, oikeushenkilö, viranomainen, laitos tai muu taho, joka käsittelee henkilötietoja rekisterinpitäjän toimeksiannosta. Henkilötietojen käsittelijä ei käytä tietoja omiin tarkoituksiinsa, vaan suorittaa tietojenkäsittelyä ainoastaan rekisterinpitäjälle.

Esimerkki: Jos ostat esimerkiksi bonprix’ltä tuotteen, välität muun muassa sähköpostiosoitteesi bonprix’lle tilausvahvistuksen lähettämistä varten. bonprix on silloin rekisterinpitäjä kyseiselle tietojenkäsittelylle. Sähköpostiosoitteesi välitetään sitten palveluntarjoajalle tilausvahvistuksen lähettämistä varten. Kyseinen palveluntarjoaja välittää sitten tilausvahvistuksen sinulle ostamastasi tuotteesta. Tätä varten palveluntarjoaja käsittelee sähköpostiosoitettasi bonprix’n toimeksiannosta.

3.1.8.2 Markkinointipalveluidentarjoajat

Käytämme erilaisia tuotantopalveluiden tarjoajia (painopalveluiden tarjoajia, markkinointitoimistoja, postituspalveluiden tarjoajia) mediatuotannon tarkoituksia varten (tuoteluettelot, uutiskirjeet, postitukset jne.).

Tietojen siirto tapahtuu yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan perusteella.

3.1.8.3 Displaymainonta-/kumppanuusverkostot

Verkkomarkkinoinnin alalla käytämme lisäksi muita kolmansia osapuolia / henkilötietojen käsittelijöitä, joita tarvitaan palvelujen toimittamiseen ja verkkomarkkinointitarkoitustemme toteuttamiseen. Luovutamme henkilötietoja näille kolmansille osapuolille, mikäli se on välttämätöntä palvelujen toimittamisen puitteissa laskutustarkoituksiin (esimerkiksi seurantatunnus, mainontakumppanin tunnus ja ostoskorin arvo displaymainonta- ja/tai kumppanuusverkostoille sekä hintaportaaleille pelkästään laskutustarkoituksiin).

Oikeusperuste tällaiselle tietojensiirrolle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

3.1.8.4 Muut kolmannet osapuolet

Lisäksi käytämme muita kolmansia osapuolia / henkilötietojen käsittelijöitä, joita tarvitaan palvelujen toimittamiseen ja erilaisten tarkoitusten toteuttamiseen. Luovutamme henkilötietoja näille kolmansille osapuolille, mikäli se on välttämätöntä palvelujen toimittamisen kannalta (esimerkiksi hosting-kumppaneille, IT-palveluntarjoajille).

Oikeusperuste tällaiselle tietojensiirrolle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

3.2 Tietojenkäsittely mainontatarkoituksiin (ilman evästeitä/seurantatietoja)

bonprix’llä on periaatteellinen oikeutettu etu käyttää henkilötietoja markkinointitarkoituksiin. Henkilötietoja käytetään markkinointitarkoituksiin yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan perusteella, ellei muuta ole ilmoitettu. Markkinointi voi tapahtua erilaisin tavoin:

3.2.1 Postimainonta

Meillä on periaatteellinen oikeutettu etu käyttää markkinointitarkoituksiin tietojasi, jotka olemme keränneet kanssasi tehdyn sopimussuhteen solmimisen yhteydessä. Käsittelemme seuraavia tietoja omiin markkinointitarkoituksiimme sekä kolmansien osapuolten markkinointitarkoituksiin: etunimi, sukunimi ja postiosoite.

bonprix’llä on myös oikeus tallentaa sinusta mainittujen tietojen ohella myös muita lain määräyksiä noudattaen kerättyjä tietoja omiin markkinointitarkoituksiinsa sekä kolmansien osapuolten (mainostajien) markkinointitarkoituksiin. Tavoitteena on se, että sinulle tulee ainoastaan todellisten tai oletettujen tarpeidesi mukaan suunnattuja mainoksia, ja vastaavasti se, että sinua ei rasiteta hyödyttömillä mainoksilla.

Oikeusperuste henkilötietojen käyttämiselle markkinointitarkoituksiin on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

Ilmoitus vastustamisoikeudesta

Voit koska tahansa vastustaa henkilötietojesi käyttämistä edellä mainittuihin markkinointitarkoituksiin maksutta, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen service@bonprix.fi, tulevan käsittelyn osalta (katso kohta Oikeus vastustaa / peruuttaa suostumus).

Jos vastustat tietojenkäsittelyä, tietosi – mikäli tietojen säilyttämistä on edelleen välttämätöntä jatkaa muihin tarkoituksiin kuin markkinointitarkoituksiin – lukitaan tulevan mainontatarkoituksiin tarkoitetun käsittelyn osalta. Huomautamme, että poikkeustapauksissa voi käydä niin, että vastustuksesi saapumisen jälkeen saatat saada vielä jonkin mainosmateriaalin. Tämä johtuu teknisistä syistä, sillä asetuksen voimaansaattamiseen tarvitaan aikaa, eikä se tarkoita sitä, että emme ole huomioineet vastustustasi.

3.2.2 Samankaltaisten tuotteiden ja palvelujen sähköpostimainonta

Kun olet bonprix’n asiakas, voimme lähettää sinulle sähköpostitse mainossisältöjä, jotka ovat samankaltaisia kuin jo aiemmin meiltä saamasi mainossisällöt, vaikka et olisi antanut tätä varten nimenomaista suostumustasi. Sähköpostiosoitteen käytön mahdollisuudesta tähän tarkoitukseen sekä sitä koskevasta vastustamisoikeudestasi kerrotaan asiakastilin avaamisen yhteydessä sekä verkkosivustollamme/sovelluksessamme tilauksen teon yhteydessä.

Oikeusperuste esitetylle tietojenkäsittelylle on Saksan UWG-lain 7 pykälän 3 momentti sekä yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

Ilmoitus vastustamisoikeudesta

Lisäksi sinulle tarjotaan jokaisen sähköpostiviestin lopussa mahdollisuus vastustaa sähköpostiosoitteesi käyttämistä aiemmin ilmoitettuun tarkoitukseen (vastaavanlaisten tuotteiden ja palvelujen mainontaan) jatkossa. Voit myös koska tahansa vastustaa näitä tuotesuosituksia lähettämällä sähköpostin osoitteeseen service@bonprix.fi ilman, että sinulle syntyy muita kustannuksia kuin perushintojen mukaiset välityskustannukset.

3.2.3 Uutiskirje

Verkkokauppamme eri paikoissa saat mahdollisuuden tilata uutiskirjeemme, jolloin voit hyötyä erilaisista eduista uutiskirjeasiakkaana. Jos tilaat uutiskirjeemme, saat sen mukana säännöllisesti tietoa uusista bonprix’n etuseteleistä, trendeistä, alennuksista, kampanjoista ja yksilöllistetyistä tarjouksista. Kun olet lähettänyt uutiskirjeen tilauksen, saat vahvistussähköpostin, jossa sinua pyydetään vahvistamaan uutiskirjeen tilaus vielä kerran. Vasta kun olet vahvistanut tilauksesi vahvistuslinkin kautta, olet rekisteröitynyt uutiskirjeen tilaajaksi (nk. double opt-in -menettely). Uutiskirjeemme jatkokehittelyä ja tilastollisia tarkoituksia varten keräämme uutiskirjeemme kautta tiedon, milloin ja kuinka usein se luetaan. Nämä tiedot keräämme pseudonymisoidusti.

Oikeusperuste käsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta.

Ilmoitus vastustamisoikeudesta

Luonnollisesti voit koska tahansa perua uutiskirjeemme tilaamisen tulevien uutiskirjeiden osalta lähettämällä sähköpostin osoitteeseen service@bonprix.fi ja/tai jokaisen uutiskirjeen lopussa olevaa linkkiä napsauttamalla tai asiakastilisi Omat henkilötiedot -osiossa sekä peruutussivumme kautta ilman, että sinulle syntyy muita kustannuksia kuin perushintojen mukaiset välityskustannukset.

3.2.4 Markkina- ja mielipidetutkimus

Jotta voisimme parantaa toimintaamme ja tuotteitamme jatkuvasti ja vastata asiakkaidemme tarpeisiin, teemme markkina- ja mielipidetutkimuksia. Osallistuminen markkina- ja mielipidetutkimuksiin on luonnollisestikin vapaaehtoista, ja tutkimuksiin voidaan osallistua täysin anonyymisti, ellei toisin nimenomaisesti ole ilmoitettu. Tässä yhteydessä sinusta ei kerätä henkilötietoja. Kysymme sinulta kuitenkin sukupuoltasi, ikäryhmääsi ja vaatekokoasi, jotta voimme analysoida vastauksesi. Meille antamiasi tietoja käytetään ainoastaan edellä mainittuihin tarkoituksiin. Kaikki henkilötiedot poistetaan hankkeen päättymisen jälkeen.

Oikeusperuste tällaiselle tietojenkäsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

3.2.5 Oikeus vastustaa / peruuttaa suostumus

Aina pätee seuraava: Voit koska tahansa vastustaa henkilötietojesi käyttöä, käsittelyä ja välittämistä markkinointitarkoituksia varten lähettämällä vapaamuotoisen sähköpostiviestin osoitteeseen service@bonprix.fi. Voit myös halutessasi peruuttaa aiemmin jättämäsi vastustuksen.

Jos vastustat tietojenkäsittelyä, tietosi – mikäli tietojen säilyttämistä on edelleen välttämätöntä jatkaa muihin tarkoituksiin kuin markkinointitarkoituksiin – lukitaan tulevan mainontatarkoituksiin tarkoitetun käsittelyn osalta. Huomautamme, että poikkeustapauksissa voi käydä niin, että vastustuksesi saapumisen jälkeen saatat saada vielä jonkin mainosmateriaalin. Tämä johtuu teknisistä syistä, sillä asetuksen voimaansaattamiseen tarvitaan aikaa, eikä se tarkoita sitä, että emme ole huomioineet vastustustasi.

Tämä ei kuitenkaan koske tilauksesi käsittelyyn tarvittavia pakollisia tietoja. Saatuamme vastustuksesi tai peruutuksesi asianmukaisia tietoja ei enää käytetä, käsitellä tai välitetä muihin tarkoituksiin kuin tilauksesi käsittelyyn eikä sinulle lähetetä enää mainosmateriaalia, mukaan lukien tuoteluettelomme.

4. Verkkonäkyvyys ja verkkosivuston optimointi (evästeiden avulla) sekä suostumus

Yhteenveto

bonprix kerää sivuston www.bonprix.de ylläpitäjänä tietoja käyttäjien toiminnasta sivustolla www.bonprix.fi (seurantatiedot). Tähän sisältyy muun muassa se, mitä eri alasivuja (artikkelitietosivuja) käyttäjä on avannut. Tätä tarkoitusta varten bonprix ja/tai bonprixin kumppanit voivat muun muassa asettaa evästeitä kulloisenkin käyttäjän käyttämälle selaimelle. Seurantatietojen kerääminen on sallittua yleensä vain silloin, kun olet antanut siihen suostumuksesi etukäteen. Voit antaa suostumuksen napsauttamalla verkkosivustolla www.bonprix.fi näkyvässä evästebannerissa olevaa OK-painiketta. Suostumusta ei kuitenkaan tarvitse antaa sellaisten seurantatietojen käsittelyä varten, jotka ovat välttämättömiä verkkosivuston www.bonprix.fi tarjonnan kannalta. Tähän lukeutuu esimerkiksi evästeiden asettaminen ostoskorin näyttämistä varten. bonprix voi käyttää sivuston käyttöäsi koskevia tietoja muun muassa siihen, että sinulle näytetään kiinnostavia tarjouksia verkkosivustolla www.bonprix.fi tai sinulle näytetään personoitujen sisältöjen avulla (esim. uudelleenkohdistus) mainoksia muilla verkkosivustoilla. Mikäli myös muut tarjoajat voivat käyttää verkkosivuston www.bonprix.fi käyttöäsi koskevia henkilötietoja esimerkiksi omien tietojen rikastamisen tarkoituksiin, tällainen käyttö edellyttää myös näissä tapauksissa sitä, että olet antanut siihen suostumuksesi. Näissä tapauksissa verkkosivustolla bonprix.fi kerättyjen tietojen jatkokäsittely tapahtuu pääsääntöisesti yksinomaan kyseisen tarjoajan vastuulla. Tarjoajat voivat jatkokäsittelyn yhteydessä siirtää tietoja Yhdysvaltoihin. Euroopan yhteisöjen tuomioistuin on määrittänyt Yhdysvaltojen osalta, että maan tietosuoja on riittävällä tasolla. Tässä yhteydessä riskinä on erityisesti se, että amerikkalaiset laitokset/viranomaiset käsittelevät tietojasi valvonta- ja seurantatarkoituksiin ilman, että sinulle on tarjottu riittävää juridista apua tätä vastaan. Näin estetään tietojen ja sinun henkilöllisyyteesi yhdistäminen toisiinsa. Jos haluat poistaa yksittäiset selaimellesi asetetut evästeet tai jos haluat tietää, mitkä palveluntarjoajat/tarjoajat ovat asettaneet evästeitä selaimellesi, voit poistaa/nähdä ne asetustenhallinnasta. Sellainen on käytettävissäsi esimerkiksi osoitteessa www.youronlinechoices.com. Sinulla on myös mahdollisuus valita selainasetuksista, että selain estää evästeiden asettamisen tai sallii vain tietyntyyppisten evästeiden asettamisen. Tarkat tiedot mahdollisuudesta muuttaa asetuksia yleisimmissä selaimissa (mm. Google Chrome, Firefox) löytyvät tämän tietosuojakäytännön osiosta 4.2.

4.1 Evästeet – Yleisiä tietoja ja suostumusvelvollisuus

Tällä verkkosivustolla käytetään evästeitä. Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka selaimesi luo automaattisesti ja jotka tallennetaan päätelaitteellesi (esim. kannettavalle tietokoneelle, tabletille tai älypuhelimelle). Evästeeseen tallennetaan tietoja, joita saadaan sillä hetkellä käytetystä päätelaitteesta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että saisimme suoraan niiden avulla tiedon henkilöllisyydestäsi. Osa käyttämistämme evästeistä poistetaan heti selainistunnon jälkeen (ns. istuntoevästeet). Niiden avulla voimme näyttää sinulle esimerkiksi sivustonlaajuisen ostoskorinäkymän, josta voit nähdä, kuinka monta tuotetta ostoskorissasi on sillä hetkellä ja miten suuri ostostesi arvo on. Toiset evästeet pysyvät laitteellasi, ja niiden avulla meidän on mahdollista tunnistaa laitteesi seuraavalla käynnilläsi (ns. pysyvät tai istuntojen väliset evästeet). Erityisesti näiden evästeiden tarkoituksena on muun muassa tehdä tarjonnastamme houkuttelevampaa sinulle. Kyseisten tiedostojen ansiosta on esimerkiksi mahdollista, että sinulle näytetään tällä verkkosivulla erityisesti sinun mielenkiinnonkohteitasi vastaavaa tietoa.

Lakisääteisten määräysten mukaan tietojen tallentaminen päätelaitteille (tietokoneille, älypuhelimille, tableteille jne.) – esimerkiksi evästeitä asettamalla – sekä tietojen hakeminen päätelaitteilta (seuranta) on pääsääntöisesti sallittua vain silloin, kun olet antanut siihen suostumuksesi etukäteen. Suostumusta ei kuitenkaan tarvitse antaa, jos tällainen tallentaminen/hakeminen on välttämätöntä verkkosivuston tarjonnan kannalta. Välttämättömyys on todellinen esimerkiksi seuraavien toimintojen varmistamisen / seuraavien tarkoitusten toteuttamisen osalta:

  • ostoskorin näyttäminen
  • toivelistan näyttäminen
  • kirjautumisen mahdollistaminen ja ylläpitäminen
  • järjestelmän turvallisuuden takaaminen
  • kumppanien laskutuksen mahdollistaminen.

Verkkosivuston toiminnan kannalta välttämättömän tietojenkäsittelyn osalta sinulla ei ole vastustamisoikeutta.

Voit käyttää verkkosivustoa bonprix.fi ilman, että päätelaitteeltasi haetaan tietoja tai että sille tallennetaan tietoja sellaisiin tarkoituksiin, jotka eivät ole pakollisia tämän verkkosivuston tarjonnan kannalta. Tästä syystä tämän verkkosivuston käytön yhteydessä aktivoidaan ainoastaan perustason seuranta, ellet anna suostumustasi edistyneempään seurantaan.

4.2 Valintamahdollisuudet/selainasetukset

Tietysti voit asettaa selaimesi myös niin, että se ei tallenna evästeitämme kiintolevylle tulevaisuudessa tai että se poistaa jo tallennetut evästeet. Toimi tätä varten seuraavasti:

Internet Explorer -selaimessa:

  1. Valitse Internet-asetukset.
  2. Napsauta Tietosuoja-välilehteä.
  3. Täällä voit tehdä turvallisuusasetukset internetiä varten. Voit valita, onko evästeet hyväksyttävä vai hylättävä ja mitkä evästeet on hyväksyttävä tai hylättävä.
  4. Napsauttamalla OK vahvistat asetuksesi.

Firefox-selaimessa:

  1. Valitse asetukset.
  2. Napsauta Tietosuoja ja turvallisuus -kohtaa.
  3. Valitse avattavasta valikosta kohta ”käytä käyttäjän määrittelemiä asetuksia”.
  4. Nyt voit asettaa, hyväksytäänkö evästeet, kuinka kauan haluat säilyttää kyseisiä evästeitä, haluatko lisätä poikkeuksia, millä verkkosivuilla haluat hyväksyä evästeet aina tai et koskaan.
  5. Napsauttamalla OK vahvistat asetuksesi.

Google Chrome -selaimessa:

  1. Napsauta Chrome-valikkoa selaimen symbolipalkissa
  2. Valitse ”Asetukset”.
  3. Napsauta ”Näytä laajennetut asetukset”.
  4. Napsauta Tietosuoja-kohdasta ”Sisältöasetukset”.
  5. Evästeet-kohdassa voit tehdä seuraavat evästeasetukset:
    • Evästeiden poistaminen
    • Evästeiden estäminen oletusarvoisesti
    • Evästeiden salliminen oletusarvoisesti
    • Evästeiden ja verkkosivutietojen poistaminen oletusarvoisesti selaimen sulkemisen jälkeen
    • Poikkeuksien salliminen tiettyjen verkkosivujen tai verkkotunnusten evästeille

Safari-selaimessa:

  1. Mene Asetukset-kohtaan ja valitse ”Safari”.
  2. Tietosuoja & turvallisuus -kohdan Evästeiden estäminen -kohdassa on mahdollisuus valita ”Estä aina”.

Jos haluat poistaa yksittäiset selaimellesi asetetut evästeet tai jos haluat tietää, mitkä palveluntarjoajat/tarjoajat ovat asettaneet evästeitä selaimellesi, voit poistaa/nähdä ne myös asetustenhallinnasta. Sellainen on käytettävissäsi esimerkiksi täällä.

4.3 Hurra-palveluntarjoajan suostumustenhallinta

Asetustesi hallintaan ja palvelujemme käyttäjien antamien suostumusten dokumentointiin käytämme niin sanottua suostumusten hallintatyökalua (Consent Management Tool) (”Privacy Center”), joka on nimeltään OWAPro Consent Management Tool yritykseltä Hurra Communications GmbH, Wollgrasweg 27, 70599 Stuttgart. Privacy Center -keskusta käytetään muun muassa koko verkkosivuston evästeasetusten tallentamiseen. Privacy Center -keskuksessa . avulla tallennamme tiedot verkkosivustolla käytettävien evästeiden ryhmistä sekä tiedot siitä, ovatko käyttäjät antaneet suostumuksensa eri evästeryhmien käyttöön tai peruuttaneet ne. Tällä tavoin voimme estää, että jokaisen ryhmän evästeitä asetettaisiin käyttäjän selaimelle, jos suostumusta ei ole annettu yksittäisten ryhmien osalta. Hurra käyttää tietojen tallentamiseen evästeitä, joiden tavanomainen kestoaika on yksi vuosi, jotta verkkosivustolle palaavat kävijät voidaan tallentaa.

4.4 Suostumukset yksittäisten verkkopalvelujen käytössä / seurantatietojen kerääminen

Kuten evästeiden (kohta 4.1.) kohdalla jo kerroimme, keräämme ja käsittelemme evästeiden käytön yhteydessä kerättyjä tietoja osittain suostumuksesi perusteella. Suostumuksen annat siten, että napsautat verkkokaupassamme näytetyssä suostumustekstin linkittävässä bannerissa OK-painiketta. Siten annat bonprix’lle suostumuksesi siihen, että bonprix tallentaa tietoja päätelaitteellesi (esim. asettaa evästeitä) tai hakee tietoja päätelaitteeltasi. Napsauttamalla OK-painiketta annat lisäksi suostumuksesi tiettyjen sellaisten kolmansien osapuolten mainontatoimintojen käyttöön, joiden käyttö itsessään edellyttää suostumusta. Voit myös napsauttaa bannerissa olevaa Asetukset-painiketta ja valita suostumusasetuksesi sieltä. Voit muuttaa suostumuksiasi ja valintojasi milloin tahansa jälkikäteen Privacy Center -keskuksessa . Siellä on eritelty pakolliset evästeet, analytiikkaevästeet ja markkinointievästeet. Näiden mainontatoimintojen yhteydessä suoritettava tietojenkäsittely kuvaillaan seuraavassa osiossa (tämän tietosuojakäytännön kohdasta 4.4.1. kohtaan 4.4.11.)

Kaikella tietojenkäsittelyllä, joka suoritetaan sen perusteella, että olet antanut suostumuksesi napsauttamalla OK-painiketta, on sama tarkoitus, eli mainonta.

Kaikkien suostumusten peruuttaminen

Kaikki suostumukset, jotka olet antanut napsauttamalla bannerissa olevaa OK-painiketta, voit myös peruuttaa napsauttamalla vastaavaa painiketta Privacy Center -keskuksessa

4.4.1 Teknisesti välttämättömät evästeet / pakolliset (suostumus ei pakollinen)

Nämä ovat teknisiä evästeitä, joita tarvitaan verkkosivustomme ja kaikkien siinä tarjottujen toimintojen häiriöttömään toimintaan. Ne vastaavat muun muassa tuotteiden tallennuksesta ostoskoriin, tuotteiden näyttämisestä toivelistalla, suodattimien ja ostosprosessin ohjaamisesta, turvallisuustoimintojen sisällyttämisestä, laskutuksen mahdollistamisesta ja tietosuoja-asetustesi tallentamisesta. Ehdottomasti välttämättömien evästeiden käyttöön verkkosivustollamme ei tarvita suostumustasi. Tästä syystä teknisiä evästeitä ei voi poistaa käytöstä tai ottaa käyttöön yksittäin.

4.4.1.1. Adjust

Sovelluksen käytön yhteydessä bonprix käyttää Adjust-analyysiteknologiaa yritykseltä Adjust GmbH, Saarbrücker Str. 37a, 10405 Berlin. Adjust kerää asennustietoja (esim. siirtyykö käyttäjä asentamaan sovelluksen jonkin mainostoimenpiteen kautta ja mistä sovelluskaupasta sovellus asennettiin) ja tietoja käyttäjän toiminnasta sovelluksessa. Adjust käyttää tätä varten mm. IDFA-tunnuksia (iOS) tai Google Play Services -tunnuksia sekä pseudonymisoituja (hajautusalgoritmilla käsiteltyjä) IP-osoitteita ja Mac-osoitteita. Tiedot välitetään Adjustin palvelimelle, jolla ne säilytetään ja analysoidaan. Vastaavat tulokset palautetaan meille. Kerättyjä tietoja käytetään yksinomaan markkinointitoimien tulosten mittaamiseen, markkinointitoimien laskuttamiseen ja petosten ehkäisemiseen. Meillä on periaatteellinen oikeutettu etu suorittaa tietojen keräämistä ja käsittelyä näihin tarkoituksiin. Oikeusperuste käsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta

Lisätietoja saat osoitteista https://www.adjust.com/terms/privacy-policy/?utm_source=coba ja https://www.adjust.com.

Voit vastustaa esitettyä tietojenkäsittelyä täällä.

4.4.2 Suostumus analytiikkaevästeiden käyttöön

Analytiikkaevästeiden avulla voimme mitata verkkosivustomme ja mainoskampanjoidemme suorituskykyä. Niiden avulla määritämme verkkosivustollamme tapahtuvien vierailujen lukumäärän ja alkuperän. Käsittelemme kerättyjä tietoja aggregoidussa muodossa, joten ketään tiettyä verkkosivun käyttäjää ei voida jäljittää. Jos haluat ottaa analytiikkaevästeet pois käytöstä, emme voi analysoida verkkosivustomme suorituskykyä emmekä optimoida sitä vierailuasi varten.

4.4.2.1 Suostumus Google Analyticsin käyttöön

Google Analytics suorittaa tietojenkäsittelyä antamasi suostumuksen perusteella verkkosivuston bonprix.fi tarveperusteisen suunnittelun ja jatkuvan optimoinnin tarkoituksia varten sekä markkinointitoimiemme tukemiseksi. Google Analytics on Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland:in (”Google”) verkkoanalyysipalvelu. Google Analytics käyttää niin kutsuttuja evästeitä, tekstitiedostoja, jotka tallennetaan päälaitteellesi ja joiden avulla käyttäytymisesi verkkosivustolla voidaan analysoida. Sen jälkeen, kun bonprix on toimittanut tiedot Google Ireland Limitedille, Google käsittelee niitä ainoana rekisterinpitäjänä. Tässä yhteydessä Google Ireland Limited voi ainoana rekisterinpitäjänä tallentaa sinua koskevia tietoja Yhdysvalloissa. Euroopan yhteisöjen tuomioistuin on todennut, että Yhdysvallat on maa, jonka tietosuojan taso on riittämätön. Tässä yhteydessä on olemassa erityinen riski, että amerikkalaiset laitokset/viranomaiset käsittelevät tietojasi valvonta- ja seurantatarkoituksiin ilman, että sinulla on riittäviä oikeussuojakeinoja tätä vastaan.

Oikeusperuste kyseiselle tietojenkäsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta (suostumus).

Voit peruuttaa Google Analyticsin käyttöä koskevan suostumuksesi milloin tahansa Privacy Center -keskuksessa poistamalla tämän toiminnon käytöstä Analytiikkaevästeet-osiosta.

4.4.2.2 Suostumus Hurra Web Analyticsin käyttöön.

Tällä verkkosivustolla kerätään ja tallennetaan verkkosivustomme käyttöäsi koskevia tietoja Hurra Communications GmbH:n (www.hurra.com) tekniikoiden avulla optimointi- ja markkinointitarkoituksiin. Näiden tietojen avulla voimme analysoida vierailijoiden käyttäytymistä, ja niitä käytetään pseudonymisoitujen käyttäjäprofiilien luomiseen. Tähän tarkoitukseen käytetään evästeitä, joiden avulla internetselain voidaan tunnistaa, kun siltä vieraillaan verkkosivustollamme uudelleen. hurra.com-teknologian kautta kerättyjä käyttäjäprofiileita ei kuitenkaan yhdistetä ilman vierailijan nimenomaista suostumusta pseudonyymin henkilön henkilötietoihin. Vierailijoiden IP-osoitteet lyhennetään ennen tallentamista, joten henkilöllisyyttä ei voida päätellä eikä käyttäjäprofiileita voida yhdistää IP-osoitteisiin. Oikeusperuste kyseiselle tietojenkäsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta (suostumus).

Voit peruuttaa Hurra Analyticsin käyttöä koskevan suostumuksesi milloin tahansa Privacy Center -keskuksessa poistamalla tämän toiminnon käytöstä Analytiikkaevästeet-osiosta.

4.4.2.3 Suostumus Mapp Intelligencen käyttöön

Tämä verkkosivusto käyttää Mapp Digital Germany GmbH:n ('MAPP Intelligence'), Sandstraße 3, 80335 München, Saksa, "Mapp Intelligence powered by Webtrekk" -järjestelmää Mapp Digital c/o Webtrekk GmbH, Robert-Koch-Platz 4, 10115 Berliini, Saksa:n hallinnoimana, kerätäkseen ja arvioidakseen tilastotietoja verkkosivustomme käytöstä ja optimoidakseen sähköpostimarkkinointiamme käyttösi mukaisesti. Mapp Intelligencen käyttö antaa meille mahdollisuuden tehdä pseudonymisoidun analyysin käyttäjien käyttäytymisestä, jota varten selaimesi välittämiä tietoja kerätään ja arvioidaan. Tätä varten MAPP Intelligence asettaa selaimeesi evästeen, johon tallennetaan tietoja tämän verkkosivuston käytöstä (esim. tiedot katsotuista tuotteista, napsautetut linkit, selaimen tiedot jne.) evästetunnukselle. Nämä tiedot tallennetetaan pseudonymisoituina. Kaikkia arviointeja ei tehdä henkilökohtaisesti, vaan pseudonymisoidusti, eli henkilökohtaiset ​​tunnisteet korvataan indikaattorilla, jonka tarkoituksena on sulkea pois henkilön tunnistaminen tai vaikeuttaa sitä merkittävästi. IP-osoite lyhennetään tätä varten heti käsittelyn jälkeen ja ennen tallentamista. Lisätietoja Mapp Intelligencen tietojenkäsittelystä löytyy myös osoitteesta https://mapp.com/privacy/.

Tämän tietojenkäsittelyn oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta (suostumus).

Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa Tietosuojakeskuksessamme poistamalla valinnan kategoriasta "Analyyttiset evästeet”.

4.4.3 Suostumus markkinointievästeiden käyttöön

Me tai kumppanimme käytämme markkinointievästeitä näyttääksemme sinulle osuvia sisältöjä ja mainoksia sekä meidän että kolmansien osapuolten sivustoilla. Tätä varten voidaan luoda niin sanottuja pseudonymisoituja profiileja, jotka perustuvat kiinnostuksen kohteisiisi. Henkilöllisyytesi tunnistaminen suoraan näiden tietojen avulla ei ole pääsääntöisesti mahdollista, koska kaikki käytettävät tiedot ovat pseudonymisoituja. Jos et salli näitä evästeitä, saat vähemmän osuvia kiinnostuksen kohteisiisi perustuvia sisältöjä ja mainoksia.

4.4.3.1 Suostumus Google AdWordsin / Remarketingin / Google Shoppingin / Customer Matchin käyttöön

Verkkosivustomme käyttää palveluita Google AdWords, Google Remarketing ja Google Shopping. Google AdWords on verkkomainosohjelma yritykseltä Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irlanti (”Google”). Samalla käytämme remarketing-toimintoa Google AdWords-palvelun sisällä. Remarketing-toiminnon avulla voimme näyttää sinulle sinun kiinnostuksenkohteisiisi perustuvia mainoksia muilla Google-mainosverkkoon kuuluvilla verkkosivuilla. Sitä varten selailukäyttäytymisesi verkkosivustollamme analysoidaan. Analysoimme esimerkiksi, mitä tarjouksia olet katsellut. Näin voimme näyttää sinulle personoituja mainoksia myös verkkosivustollamme vierailtuasi Google-hakukoneessa, niin kutsutut Google-mainokset, sekä muilla verkkosivuilla. Tätä varten Google tallentaa evästeen selaimeesi, kun vierailet Google-palveluissa tai Google-mainosverkon verkkosivuilla. Tämän evästeen kautta vierailusi tilastoidaan. Evästeellä tunnistetaan yksiselitteisesti verkkoselaimesi, mutta ei sinun henkilöllisyyttäsi. Google suorittaa tällaista tietojen jatkokäsittelyä sekä tietojenkäsittelyä sen jälkeen, kun olemme välittäneet ne Googlelle, tietosuojaoikeudellisesti yksinomaisena rekisterinpitäjänä. Mikäli Google Ireland Limited käsittelee tietojasi tietosuojaoikeudellisesti yksinomaisena rekisterinpitäjänä, on olemassa mahdollisuus siitä, että Google Ireland Limited siirtää tietojasi Yhdysvaltoihin. Euroopan yhteisöjen tuomioistuin on määrittänyt Yhdysvaltojen osalta, että maan tietosuoja on riittävällä tasolla. Tässä yhteydessä riskinä on erityisesti se, että amerikkalaiset laitokset/viranomaiset käsittelevät tietojasi valvonta- ja seurantatarkoituksiin ilman, että sinulle on tarjottu riittävää juridista apua tätä vastaan.

Käytämme myös Customer Match -palvelua. Tätä varten selaimeesi sisällytetään eräänlainen pikseli. Tämän seurauksena Google määrittää sinulle tämän verkkosivuston kävijänä tunnusnumeron ja voi näin tunnistaa sinut uudelleen käydessäsi muilla verkkosivustoilla. Kyseisten verkkosivustojen ylläpitäjät saavat siten mahdollisuuden mukauttaa sinulle personoitua mainontaa tai päättää, että tällaista mainosten mukauttamista ei tehdä.

Oikeusperuste kyseiselle tietojenkäsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta (suostumus).

Lisätietoja Google Remarketing -mainonnasta sekä Googlen tietosuojakäytännön voit lukea täältä Siellä voit myös käyttää rekisteröidyn oikeuksiasi (esim. oikeus tietojen poistamiseen) liittyen tietoihin, joita Google käsittelee tietosuojaoikeudellisena rekisterinpitäjänä.

Voit peruuttaa Googlen käyttöä koskevan suostumuksesi milloin tahansa poistamalla tämän toiminnon käytöstä Privacy Center -keskuksen Markkinointievästeet-osiosta. Siellä voit myös muokata tekemiäsi asetuksia.

4.4.3.2 Suostumus Google DV360:n (DoubleClick) käyttöön

Tämä verkkosivusto käyttää Google Marketing Platform – Display & Video 360 -työkalua (jäljempänä ”DV360”), joka on verkkomarkkinointityökalu yritykseltä Google Ireland Limited, Google Building Gordon House, Barrow St, Dublin 4, Irland (”Google”). DV360 käyttää muun muassa evästeitä eli pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan päätelaitteellesi. Google määrittää evästetunnuksen avulla, mitä mainoksia missäkin verkkoselaimessa näytetään. DV360 voi evästetunnusten avulla kerätä tietoja myös niin sanotuista konversioista, jotka liittyvät mainoskyselyihin. Tästä on kyse silloin, kun näet jollakin verkkosivulla DV360-mainoksen ja haet mainostavan tahon verkkosivun myöhemmin samalla verkkoselaimella ja ostat sieltä jotakin. Kun DV360 on käytössä, selaimesi muodostaa automaattisesti suoran yhteyden Googlen palvelimeen ja välittää tiedon siitä, että verkkoselaimellasi käytiin verkkosivustomme vastaavassa osassa tai että mainostamme napsautettiin. Google siirtää evästeiden synnyttämät tiedot analysoitaviksi palvelimelle Yhdysvaltoihin ja tallentaa ne sinne. Jos sinulla on Google-käyttäjätili ja olet rekisteröitynyt Googlen palveluihin, Google voi lisäksi yhdistää käynnin käyttäjätiliisi. Vaikka et olisi rekisteröitynyt Googlen palveluihin tai et olisi sisäänkirjautuneena niihin, on olemassa mahdollisuus, että tarjoaja saa tietää IP-osoitteesi ja tallentaa sen.

Käytämme DV360:a markkinointi- ja optimointitarkoituksiin, erityisesti osuvien ja kiinnostavien mainosten näyttämiseksi sinulle, kampanjoiden suorituskykyä koskevien raporttien parantamiseksi tai sen välttämiseksi, että näkisit samat mainokset useaan kertaan.

Oikeusperuste kyseiselle tietojenkäsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta (suostumus).

Jos et halua, että seurantatietoja kerätään edellä mainittuun tarkoitukseen, voit estää tämän käytön poistamalla tämän toiminnon käytöstä Privacy Center -keskuksen. Markkinointievästeet-osiosta. Siellä voit myös muokata tekemiäsi asetuksia.

4.4.3.3 Suostumus Meta Retargetingin käytölle (sivuston mukautetut kohderyhmät)

Alustamme käyttää Meta Platforms Ireland Limitedin, 4 Grand Canal Square, Dublin, Irlanti ("Meta") Facebook- ja Instagram-mainontapalveluja. Evästeiden, laitetunnisteiden tai vastaavien teknologioiden avulla bonprix ja Meta keräävät yhteisvastuullisesti tämän verkkosivuston / sovelluksen käyttöä koskevia tietoja (esim. tietoja katsotuista tuotteista) ja välittävät ne Metalle.

Tälle verkkosivustolle on integroitu Meta Platforms Ireland Limitedin pikseli (sivuston mukautetut kohderyhmät -pikseli), jonka avulla Meta voi tallentaa evästeen selaimeesi ja siten lähettää seurantatietoja selaimesta. Kun käytät sovellusta, bonprix määrittää loppulaitteesi laitetunnuksen ja välittää seurantatiedot Metalle tämän perusteella. Lisäksi jaamme Metan kanssa tietoja viimeisimmistä tilauksistasi (konversiot).  
Nämä tiedot voidaan liittää henkilöllisyyteesi toisten tietojen avulla, jotka Meta Platforms Ireland Limited on tallentanut sinusta esimerkiksi omistaessaan tilin sosiaalisessa verkossa Facebookissa tai Instagramissa. Pikselin kautta kerättyjen tietojen perusteella sinulle voidaan näyttää Facebook- tai Instagram-tililläsi mielenkiinnonkohteisiisi perustuvia mainoksia tarjonnastamme (retargeting). Meta Platforms Ireland Limited voi myös aggregoida pikselin kautta kerätyt tiedot, ja Meta Platforms Ireland Limited voi käyttää aggregoituja tietoja omiin mainontatarkoituksiinsa tai kolmansien osapuolten mainontatarkoituksiin. Näin Meta Platforms Ireland Limited voi päätellä esim. sinun selailukäyttäytymisestäsi tällä sivustolla tiettyjä mielenkiinnonkohteita ja käyttää kyseisiä tietoja myös kolmansien osapuolten tarjonnan mainostamiseen. Meta Platforms Ireland Limited yhdistää pikselin kautta saadut tiedot myös muiden tietojen kanssa, jotka Meta Platforms Ireland Limited on kerännyt sinusta muiden verkkosivujen kautta ja/tai sosiaalisen verkon Facebookin tai Instagramin käytön yhteydessä, jolloin Meta Platforms Ireland Limited voi tallentaa profiilin sinusta. Tätä profiilia voidaan käyttää mainontatarkoituksiin. 

Tällä verkkosivustolla käytetyn Website Custom Audience Pixel -pikselin kautta kerättyjen seurantatietojen jatkuvasta säilytyksestä ja edellä kuvatusta jatkokäsittelystä vastaa yksinomaan Meta Platforms Ireland Limited. Mikäli Meta Platforms Ireland Limited käsittelee tietojasi tietosuojaoikeudellisesti yksinomaisena rekisterinpitäjänä, on olemassa mahdollisuus siitä, että Meta Platforms Ireland Limited siirtää tietojasi Yhdysvaltoihin. Euroopan yhteisöjen tuomioistuin on määrittänyt Yhdysvaltojen osalta, että maan tietosuoja on riittämättömällä tasolla. Tässä yhteydessä riskinä on erityisesti se, että amerikkalaiset laitokset/viranomaiset käsittelevät tietojasi valvonta- ja seurantatarkoituksiin ilman, että sinulle on tarjottu riittävää juridista apua tätä vastaan. Oikeusperuste kyseiselle tietojenkäsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta (suostumus). Lisätietoja Meta Platfroms Ireland Limitedin tietokäytännöstä voit lukea täältä. Siellä voit myös käyttää rekisteröidyn oikeuksiasi (esim. oikeus tietojen poistamiseen) Meta Platforms Ireland Limitediä vastaan.

 

Voit peruuttaa suostumuksesi, joka koskee Meta Platforms Ireland Limitedille tällä verkkosivustolla olevan pikselin  käytön avulla suoritettavaa tietojensiirtoa, poistamalla tämän toiminnon käytöstä Privacy Center -keskuksen Markkinointievästeet-osiosta tai kieltäytymällä antamasta suostumustasi Meta Retargetingin käyttöön. Siellä voit myös muokata tekemiäsi asetuksia. Yleisesti ottaen mobiililaitteessasi (matkapuhelin, tabletti) on toiminto, jonka avulla voit päättää, haluatko tietyntyyppistä henkilökohtaista mainontaa kun käytät sovelluksia. Yksityiskohtaiset tiedot mahdollisuuksista puuttua seurantaan löydät tämän tietosuojaselosteen kohdassa 4.2 esitetyistä selityksistä. 

 

4.4.3.4 Suostumus Pinterest Retargetingin käyttöön (Pinterest Tag)

         Pinterest Europe Ltd:n (Palmerston House, 2nd Floor, Fenian Street, Dublin 2, Irlanti) pikseli (Pinterest Tag) on integroitu tähän verkkosivustoon. Tämän pikselin avulla Pinterest Europe Limited ja me keräämme yhdessä tietoja tämän verkkosivuston käytöstä (esim. tietoja katsotuista tuotteista) ja välitämme ne Pinterest Europe Limitedille. Pinterest Europe Limitedille toimitettujen tietojen jatkokäsittelystä vastaa yksin ja ainoastaan Pinterest Europe Limited tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Nämä Pinterest Europe Limitedille toimitetut tiedot voidaan kohdistaa sinuun Pinterest Europe Limitedin sinusta tallentamien lisätietojen avulla, esimerkiksi sen vuoksi, että omistat tilin sosiaalisessa mediassa "Pinterest". Pikselin kautta kerättyjen tietojen perusteella sinulle voidaan näyttää Facebook-tililläsi mielenkiinnonkohteisiisi perustuvia mainoksia tarjonnastamme (retargeting). Pinterest Europe Limited voi myös koota pikselin avulla kerätyt tiedot yhteen, ja Pinterest Europe Limited voi käyttää koottuja tietoja omiin mainostarkoituksiinsa sekä kolmansien osapuolten mainostarkoituksiin. Pinterest Europe Limited voi esimerkiksi päätellä tiettyjä kiinnostuksenkohteita selauskäyttäytymisesi perusteella tällä verkkosivustolla ja käyttää näitä tietoja myös kolmansien osapuolten tarjousten mainostamiseen. Pinterest Europe Limited voi myös yhdistää pikselin avulla kerätyt tiedot muihin tietoihin, joita Pinterest Europe Limited on kerännyt sinusta muiden verkkosivustojen kautta ja/tai sosiaalisen median "Pinterest" käytön yhteydessä, jotta Pinterest Europe Limited voi tallentaa sinusta profiilin. Tätä profiilia voidaan käyttää mainostarkoituksiin. Siltä osin kuin Pinterest Europe Limited käsittelee tietojasi ainoana rekisterinpitäjänä, on mahdollista, että Pinterest Europe Limited siirtää tietojasi Yhdysvaltoihin. Euroopan yhteisöjen tuomioistuin on todennut Yhdysvaltojen osalta, että Yhdysvallat on maa, jonka tietosuojan taso on riittämätön. Tässä yhteydessä on olemassa erityinen riski, että amerikkalaiset laitokset/viranomaiset käsittelevät tietojasi valvonta- ja seurantatarkoituksiin ilman, että sinulla on riittävät oikeussuojakeinot tätä vastaan tietojenkäsittelyn oikeusperusta on DSGVO:n 6 artiklan 1 kohdan a alakohta.

Lisätietoja Pinterest Europe Limitedin tietosuojasta löydät täältä.  Siellä voit myös vaatia rekisteröidyn oikeuksia (esim. oikeus tietojen poistamiseen) niiden tietojen osalta, joita Pinterest Europe Limited käsittelee sinusta rekisterinpitäjänä.

Voit peruuttaa suostumuksesi tietojen siirtämiseen Pinterest Europe Ltd:lle tämän verkkosivuston pikselin käytön kautta poistamalla Markkinointievästeet-kategorian valinnan tietosuojakeskuksessamme. Siellä voit myös muokata asetuksiasi.

4.4.3.5 Suostumus TikTok-mainontaan (vain sovellusta käytettäessä)

 

Verkkosivustomme käyttää TikTok-mainontapalvelua. TikTok Advertising on TikTok Information Technologies UK Limitedin, One London Wall, London EC2Y 5EB ("TikTok") verkkomainontaohjelma.  Evästeiden ja vastaavien teknologioiden, kuten laitetunnisteiden, avulla bonprix ja TikTok Information Technologies UK Limited keräävät yhteisvastuullisesti bonprix-sovelluksemme käyttöä koskevia tietoja (esim. tietoja katsotuista artikkeleista) ja ne välitetään TikTok Information Technologies UK Limitedille. Kun käytät sovellusta, bonprix-sovellus määrittää loppulaitteesi laitetunnuksen ja välittää seurantatiedot TikTokille tämän perusteella. TikTok Information Technologies UK Limitedille toimitettujen tietojen jatkokäsittelystä vastaa yksin TikTok Information Technologies UK Limited. Nämä TikTokille toimitetut tiedot voidaan yhdistää henkilöön niiden muiden tietojen avulla, jotka TikTok on tallentanut sinusta, esimerkiksi sen vuoksi, että sinulla on tili sosiaalisessa verkostossa "TikTok". Kerättyjen tietojen perusteella sinulle voidaan näyttää TikTok-tililläsi tarjouksiamme koskevia kiinnostavia mainoksia (uudelleenkohdentaminen). TikTok voi myös koota kerätyt tiedot yhteen, ja TikTok voi käyttää koottuja tietoja omiin mainostarkoituksiinsa ja kolmansien osapuolten mainostarkoituksiin. TikTok voi esimerkiksi päätellä tiettyjä mielenkiinnon kohteita selauskäyttäytymisesi perusteella tällä verkkosivustolla ja käyttää näitä tietoja myös kolmansien osapuolten tarjousten mainostamiseen. TikTok voi myös yhdistää kerätyt tiedot muihin tietoihin, joita TikTok on kerännyt sinusta muiden verkkosivustojen kautta ja/tai sosiaalisen verkoston "TikTok" käytön yhteydessä, jotta sinusta voidaan tallentaa profiili TikTokiin. Tätä profiilia voidaan käyttää mainostarkoituksiin. Siltä osin kuin TikTok Information Technologies UK Limited käsittelee tietojasi ainoana rekisterinpitäjänä, on mahdollista, että TikTok Information Technologies UK Limited siirtää tietojasi Yhdysvaltoihin. Euroopan yhteisöjen tuomioistuin on todennut Yhdysvaltojen osalta, että Yhdysvallat on maa, jonka tietosuojan taso on riittämätön. Tässä yhteydessä on olemassa erityinen riski, että amerikkalaiset laitokset/viranomaiset käsittelevät tietojasi valvonta- ja seurantatarkoituksiin ilman, että sinulla on riittäviä oikeussuojakeinoja tätä vastaan.

 

Tämän tietojenkäsittelyn oikeusperusta on DSGVO:n 6 artiklan 1 kohdan a alakohta (suostumus). Lisätietoja TikTokin tietosuojasta löydät täältä. Täällä voit myös vaatia rekisteröidyn oikeuksia (esim. oikeus tietojen poistamiseen) niiden tietojen osalta, joita TikTok Information Technologies UK Limited käsittelee sinusta rekisterinpitäjänä.

 

Yleisesti ottaen mobiililaitteessasi (matkapuhelin, tabletti) on toiminto, jonka avulla voit päättää tietynlaisen personoidun mainonnan puolesta tai sitä vastaan sovelluksia käyttäessäsi ja siten myös peruuttaa antamasi suostumuksen. Yksityiskohtaiset tiedot mahdollisuuksista puuttua seurantaan löydät tämän tietosuojaselosteen kohdassa 4.2 olevista tiedoista.

 

4.4.3.6 Suostumus Criteo Retargeting -teknologioiden käyttöön

Tälle verkkosivustolle on integroitu yrityksen Criteo SA, 32 Rue Blanche, 75009 Paris, Ranska, retargeting-teknologiaa. Kyseistä teknologiaa käyttämällä sinulle voidaan näyttää kolmansien osapuolien sivustoilla sellaisten tuotteiden mainoksia, joita olet katsellut tällä verkkosivustolla. Criteo kerää tätä varten tietoa siitä, miten käytät tätä verkkosivustoa, käyttämällä seurantaevästeitä ja muita teknologioita, jotka asetetaan selaimeesi, sekä käyttämällä mainostunnuksia sellaisissa ympäristöissä, jotka eivät tue evästeitä – esimerkiksi sovelluksissa. Näiden teknologioiden avulla Criteo voi analysoida trendejä ja tunnistaa yksittäisten käyttäjien mielenkiinnonkohteita verkkosivuilla ja sovelluksissa. Näiden teknologioiden avulla Criteo merkitsee vierailijat verkkosivustoilla ja yhteistyökumppaneidensa sovelluksissa. Criteon merkitsemät käyttäjät saavat teknisen tunnuksen. Missään tilanteessa Criteo ei kerää henkilötietoja, joiden avulla henkilön tunnistaminen olisi mahdollista, kuten nimiä tai osoitteita. Criteo analysoi ainoastaan katsellut tuotteet tai selailukäyttäytymisen sekä sen yhteiskumppanin sivustoilla vieraillut sivut, jolle Criteo tekee mainontaa. Jotta sinulle voitaisiin näyttää personoitua mainontaa ja tarjota saumaton verkkokokemus, Criteo saattaa synkronisoida käyttämiesi eri selainten tunnukset (”tunnuksen synkronointi”.) Tunnuksen synkronoinnin ansiosta Criteo voi näyttää sinulle aina olennaisia mainoksia – riippumatta käyttämästäsi selaimesta tai päätelaitteesta, ilman että Criteon on kerättävä tai käsiteltävä sitä varten henkilötietoja, kuten nimiä tai osoitteita. Tätä tarkoitusta varten Criteo käyttää tarkkaa yhdistämismetodia käytettyjen Criteo-teknologioiden keräämien teknisten tietojen perusteella – kuten mainoskumppaniemme tunnukset tai salatut sähköpostiosoitteet, jotka kumppanit toimittavat Criteolle. Lisätietoja Criteon tietosuojasta voit lukea täältä.

Oikeusperuste kyseiselle tietojenkäsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta (suostumus).

Voit peruuttaa Criteon suorittamaa tietojenkäsittelyä koskevan suostumuksesi milloin tahansa poistamalla tämän toiminnon käytöstä Privacy Center -keskuksen Markkinointievästeet-osiosta. Siellä voit myös muokata tekemiäsi asetuksia.

4.4.3.7 Suostumus Adjustin käyttöön

Käytämme ainoastaan sovelluksen käytön yhteydessä käytönarviointi- ja analyysiteknologiaa nimeltä Adjust, jonka omistaja on yritys Adjust GmbH, Saarbrücker Str. 36, 10405 Berlin. Adjust kerää tietoja vuorovaikutuksesta mainosmateriaaliemme sekä sovelluksen asennus- ja tapahtumatietojen kanssa, ja toimittaa ne saataville pseudonymisoituina analyyseina. Käytämme näitä tietoja sovellusmainoskampanjoidemme tulosten mittaamiseen, omaan markkinatutkimukseemme ja sovelluksen optimointiin. Näitä analyyseja varten Adjust käyttää IDFA-tunnustasi tai Android-tunnustasi sekä anonymisoitua IP- ja MAC-osoitettasi. Kerätyt tiedot välitetään myös vastaaville tarjoajille sovellusmainoskampanjoidemme toteuttamista ja optimointia varten. Tarkat tiedot käyttämistämme tarjoajista löytyvät tietosuojakäytäntömme vastaavista osioista. Oikeusperuste kyseiselle tietojenkäsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta (suostumus).

Voit peruuttaa Adjustin käyttöä koskevan suostumuksesi milloin tahansa Privacy Center -keskuksessa poistamalla Markkinointievästeet-osion käytöstä.

4.4.3.8 Suostumus Mapp Acquiren käyttöön

Tämä verkkosivusto käyttää Mapp Digital Germany GmbH:n ('MAPP Acquire'), Sandstraße 3, 80335 München, Saksa, evästettä personoimaan sähköpostimarkkinointiamme käyttösi mukaisesti ja optimoimaan sen tarpeitasi vastaavaksi. Tätä varten MAPP Acquire asettaa selaimeesi evästeen, jonka avulla tämän verkkosivuston käyttöä koskevat tiedot (esim. tiedot katsotuista tuotteista, napsautetut linkit, selaimen tiedot jne.) voidaan linkittää pseudonymisoituun evästetunnukseen. Tämä tarkoittaa, että tietoja siitä, miten käytät sivustoamme, voidaan käyttää uutiskirjeemme mukauttamiseen tarpeitasi vastaavaksi, jos olet tilannut uutiskirjeen, ja tarjota sinulle tietoja, joita olet nimenomaisesti etsinyt. Lisäksi voimme myös välttää sellaisten uutiskirjeiden lähettämisen sinulle, joiden sisältö ei kiinnosta sinua. Kaikkia tietoja käytetään yksinomaisesti pseudonymisoidusti. IP-osoitteesi lyhennetään välittömästi käsittelyn jälkeen ja ennen tallentamista. Lisätietoja Mapp Acquiren tietojenkäsittelystä löytyy myös osoitteesta https://mapp.com/privacy/.

Tämän tietojenkäsittelyn oikeusperusta on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta (suostumus).

Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa Tietosuojakeskuksessamme poistamalla valinnan kategoriasta ”Markkinointievästeet”.

4.4.3.9 Suostumus RTB House:n teknologian käyttöön

Käytämme sivustollamme tekniikkaa, jonka toimittaja on RTB House S.A., 61/101 Złota Street, 00-819 Varsova, Puola. Tämän tekniikan ansiosta voimme pikseleitä ja evästeitä käyttämällä osoittaa sinulle muita, mahdollisesti myös kiinnostavia sisältöjä sivustollamme tai kolmansien osapuolten sivustoilla (uudelleenkohdistus). Tässä yhteydessä käytetään evästeitä. RTB Housen integroimat suositukset määräytyvät siihen saakka katsomiesi sisältöjen perusteella. RTB House ohjaa ja toimittaa sisältöjä teknisesti automaattisesti. Näyttäminen tapahtuu pseudonyymiseltä pohjalta.

Evästeen tuottamat tiedot tämän verkkosivuston käytöstäsi, esimerkiksi selaintyyppi/ - versio, käyttöjärjestelmä, edeltävän katsotun sivun verkko-osoite (Referrer URL), kellonaika ja palvelupyyntö, siirretään ja tallennetaan RTB Housen palvelimeen.

Lisätietoja RTB Housen tietosuojasta on täällä: https://www.rtbhouse.com/privacy/.

Voit milloin tahansa vastustaa RTB Housen toteuttamaa seurantaa kiinnostuksenkohteisiin perustuvien suositusten näyttämiseksi RTB Housen tietosuojaselosteessa olevan opt out-kentän valinnalla tai perumalla suostumuksesi asetuskeskuksessamme.

4.4.3.10 Suostumus Microsoft Advertisingin käyttöön

Verkkosivustomme käyttää Microsoftin mainospalvelua (Microsoft Advertising). Microsoft Advertising on verkkomainontaohjelma, jonka tarjoaa Microsoft Ireland Operations Limited, One Microsoft Place, South County Business Park, Leopardstown, Dublin 18, D18 P521 ("Microsoft"). Käytämme Microsoftin mainospalveluun kuuluvaa Universal Event Tracking (UET) -palvelua kerätäksemme ja tallentaaksemme tietoja tällä verkkosivustolla markkinointi- ja optimointitarkoituksiin. Tätä tarkoitusta varten verkkosivustollamme tapahtuvaa selailukäyttäytymistäsi analysoidaan. Esimerkiksi sitä, mitä tarjouksia olet katsonut. Tätä tarkoitusta varten Microsoft tallentaa evästeen selaimeesi. Käyntisi tallennetaan tämän evästeen avulla. Evästettä käytetään selaimesi yksilöimiseen mutta ei sinun henkilökohtaiseen tunnistamiseesi. Jos Microsoft käsittelee tietojasi ainoana rekisterinpitäjänä, on mahdollista, että Microsoft siirtää tietojasi Yhdysvaltoihin. Euroopan yhteisöjen tuomioistuin on todennut, että Yhdysvallat on maa, jonka tietosuoja on riittämätön. Tässä yhteydessä on olemassa erityinen riski, että amerikkalaiset laitokset/viranomaiset käsittelevät tietojasi valvonta- ja seurantatarkoituksiin ilman, että sinulla on riittäviä oikeussuojakeinoja tätä vastaan. Edellä kuvatun tietojenkäsittelyn oikeusperusta on DSGVO:n 6 artiklan 1 kohdan a alakohta (suostumus).

Lisätietoja Microsoftin tietosuojakäytännöstä löydät täältä. Siellä voit myös käyttää rekisteröityjen oikeuksia Microsoftia vastaan (esim. oikeus tietojen poistamiseen).

Voit peruuttaa suostumuksesi Microsoft Advertisingin suorittamaan tietojenkäsittelyyn milloin tahansa poistamalla kategorian "Markkinointievästeet" valinnan Tietosuojakeskuksessamme. Siellä voit myös muokata asetuksiasi.

5. Tietojenkäsittely sovelluksessa

bonprix-sovellus on saatavilla kolmansien osapuolten ylläpitämiltä myyntialustoilta, niin kutsutuista sovelluskaupoista (Apple App Store ja Google Play Kauppa). Niiden lataaminen saattaa edellyttää ensin kulloisessakin sovelluskaupassa tehtävää rekisteröitymistä ja sovelluskauppaohjelmiston lataamista. Meillä ei ole vaikutusta henkilötietojen käsittelyyn rekisteröitymisen yhteydessä eikä ladattavien sovellusten tarjontaan kulloisessakin sovelluskaupassa eikä sovelluskauppaohjelmistojen tarjontaan. Vastuussa on yksinomaan kulloisenkin sovelluskaupan ylläpitäjä. Ole tarvittaessa suoraan yhteydessä kulloisenkin sovelluskaupan tarjoajan kanssa

Käyttäessäsi sovellustamme muodostetaan yhteys tämänhetkiseen bonprix-kauppaan. Sovellus hakee sieltä sisältöjä ja palveluita, optimoi ne näyttääkseen ne laitteellasi ja mahdollistaa lisätoimintojen käytön

5.1 Sovellusoikeutukset

Jotta sovellustamme voitaisiin käyttää kattavasti, eräät järjestelmäoikeutukset ovat pakollisia. Sinua pyydetään antamaan vastaavat pääsyoikeudet heti aluksi tai vasta kulloisenkin käytön yhteydessä. Sovelluksemme pyytää seuraavia oikeuksia:

  • Pääsy verkkoon & verkkoyhteydet
    Pääsy verkkoon on ehdoton edellytys, sillä sovelluksemme on käytettävissä vain online-tilassa.
  • Kamera
    Jotta voisit käyttää sovelluksen kuvahakua, tarvitaan pääsy päätelaitteesi kameraan.
  • Valokuvagalleria
    Samoin tarvitaan pääsy valokuvagalleriaasi, jos haluat käyttää jo tallennettua valokuvatiedostoa sovelluksessa.
  • Laitteen tallennustila
    Tietyt tiedot (esim. muistiinpannut tuotteet) tallennetaan laitteesi paikalliseen tallennustilaan.

Oikeusperuste tällaiselle tietojenkäsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta, 6 artiklan 1 kohdan b alakohta sekä 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

5.2 Push-viestit

Käyttäessäsi sovellustamme otamme sinuun tarvittaessa yhteyttä push-viesteillä ilmoittaaksemme bonprix’n uusista etuseteleistä, trendeistä, alennusmyynneistä, kampanjoista, palveluista ja yksilöllisistä tarjouksista

Tarjontamme jatkokehittämiseksi ja tilastollisia tarkoituksia varten keräämme tietoa, milloin ja kuinka usein push-viesti avataan. Nämä tiedot keräämme pseudonymisoidusti.

Luonnollisestikin voit koska tahansa peruuttaa push-viestien vastaanoton sovelluksen asetuksissa.

Oikeusperuste push-viestien lähettämiselle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta (suostumus).

5.3 Kuvahaku

Jos käytät sovelluksessamme kuvahakua, ottamasi kuvat välitetään kumppaneillemme hakukyselyn käsittelemiseksi. Ne analysoivat kuvista tuotteiden ominaisuudet ja muuttavat ne soveltuvaksi hakukyselyksi. Kuvatiedostot poistetaan heti analyysin jälkeen. Alkuperäistä kuvatiedostoa ei tallenneta. Tiedoista ei voida päätellä sinun henkilöllisyyttäsi.

Oikeusperuste tällaiselle tietojenkäsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta, 6 artiklan 1 kohdan b alakohta sekä 6 artiklan 1 kohdan f alakohta..

5.4 Puhehaku

Jos käytät sovelluksessamme puhehakua, tallentamasi ääninauhoitteet välitetään kumppaneillemme hakukyselyn käsittelemiseksi. Ne analysoivat äänitiedostoista tuotteiden ominaisuudet ja muuttavat ne soveltuvaksi hakukyselyksi. Äänitiedostot poistetaan heti analyysin jälkeen. Alkuperäistä äänitiedostoa ei tallenneta. Tiedoista ei voida päätellä sinun henkilöllisyyttäsi.

Oikeusperuste tällaiselle tietojenkäsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta, 6 artiklan 1 kohdan b alakohta sekä 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

6. Sosiaalisen median markkinointi ja liitännäiset

Luonnollisestikin bonprix on muuallakin läsnä kuin omilla verkkosivuillaan. Käytämme verkkosivuston lisäksi erilaisia sosiaalisen median kanavia mainostaaksemme yritystämme kohdennetusti.

6.1 Sosiaalisen median markkinointi

Tätä tarkoitusta varten meillä on omat yrityssivut Facebookissa, Pinterestissä, Instagramissa ja YouTubessa.

Toiminnan perusteena on markkinointitarkoitus, joka on yleisen tietosuoja-asetuksen tarkoittama oikeutettu etu. Kulloisenkin palveluntarjoajan on vastattava tietosuojamääräysten mukaisesta käytöstä.

Tietoa kulloisenkin palveluntarjoajan harjoittamasta tietojenkeruun tarkoituksesta ja laajuudesta sekä tietojen jatkokäsittelystä ja käytöstä sekä niihin liittyvistä oikeuksistasi ja yksityisyydensuojasi asetusmahdollisuuksista voit lukea palveluntarjoajan kulloisesta tietosuojaselosteesta, jotka linkitämme jäljempänä

Sosiaalisen median yrityssivuillamme voit myös olla meihin suoraan yhteydessä kommenttien ja chattien kautta sekä suositella tuotteita ystävillesi. Tarjoamme lisäksi säännöllisen väliajoin mahdollisuuden osallistua houkutteleviin arvontoihin. Katso lisätietoja asiasta kohdasta ”Arvonnat”.

Kirjautumalla ensin ulos sosiaalisen median sivuilta sekä poistamalla asetetut evästeet voit estää sen, että sosiaalinen media liittää tietoa meidän sivuillamme tekemästäsi vierailusta kulloisenkin sosiaalisen median käyttäjätiliisi.

Oikeusperuste tällaiselle käsittelylle on, jos jäljempänä ei muuta ole mainittu, yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohta. Jos jäljempänä ei muuta ole mainittu, emme käytä tietoja sinusta muuhun tarkoitukseen.

6.2 Sosiaalisen median liitännäiset

median liitännäisiä (liitännäiset), jotta voimme personoida verkkokaupan käyttöä. Näin tarjoamme sinulle mahdollisuuden jakaa tuotteitamme ja sisältöjämme sosiaalisen median verkostoissa, kuten Facebookissa, Pinterestissä tai Instagramissa.

6.2.1 Facebookin ”Jaa”

Tälle verkkosivustolle on integroitu yrityksen Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA (”Facebook”), liitännäisiä. Facebook-liitännäisen voi tunnistaa f-kirjaimesta verkkosivullamme

Kun napsautat Facebook-painiketta ollessasi sisäänkirjautuneena Facebook-tilillesi, voit linkittää verkkosivuillamme olevia sisältöjä Facebook-profiiliisi. Näin Facebook voi liittää verkkosivuillamme tehdyn vierailun käyttäjätiliisi. Me huomautamme, että emme saa tietoomme välitettyjen tietojen sisältöä tai sitä, miten Facebook käyttää tietoja. Lisätietoja voit lukea täältä Facebookin tietosuojakäytännöstä

6.2.2 Pinterest ”Pin-it”

Tälle verkkosivustolle on integroitu sosiaalisen verkon Pinterest Inc., 635 High Street, Palo Alto, CA, 94301, USA (”Pinterest”) liitännäisiä. Pinterest-liitännäisen voi tunnistaa Pin it -painikkeesta Verkkosivullamme.

Kun napsautat Pinterestin Pin it -painiketta ollessasi sisäänkirjautuneena Pinterest-tilillesi, voit linkittää verkkosivuillamme olevia sisältöjä Pinterest-profiiliisi. Näin Pinterest voi liittää verkkosivuillamme tehdyn vierailun käyttäjätiliisi. Me huomautamme, että emme saa tietoomme välitettyjen tietojen sisältöä tai sitä, miten Pinterest käyttää tietoja. Lisätietoja voit lukea täältä Pinterestin tietosuojakäytännöstä.

6.2.3 WhatsApp-jakaminen

Tällä verkkosivustolla on käytössä myös WhatsApp-painike (WhatsAppin jakamispainike). Sen avulla voit jakaa verkkosivuston bonprix.fi sisältöjä WhatsApp-sovelluksen kautta mobiililaitteellasi. Painike toimii hyperlinkkinä. Painikkeen tullessa näkyviin tällä verkkosivustolla ei vielä välitetä henkilötietoja WhatsAppin ylläpitäjälle eikä muille kolmansille osapuolille. Kun käytät WhatsApp-painiketta, WhatsAppin ylläpitäjä saa tiedon siitä, mitä sisältöä jaetaan ja että painiketta käytettiin tältä verkkosivustolta. Lisätietoja WhatsAppin ylläpitäjän suorittamasta henkilötietojen käsittelystä voit lukea täältä ylläpitäjän tietosuojakäytännöstä.

7.Tietojesi suojaaminen asiakastilillä/MyAccount-tilillä

Yhteenveto:

Sinulla on mahdollisuus avata tällä verkkosivustolla asiakastili/MyAccount-tili. Asiakastilille tallennetaan sinua koskevia henkilötietoja (mm. nimi, osoite, tilaustiedot). Asiakastilille kirjautumiseen tarvitaan tilin luomisen yhteydessä käyttämäsi sähköpostiosoite ja itse luomasi salasana. Salasanaohjeistuksemme mukaan sinun tulee käyttää turvallista salasanaa, jossa on muun muassa oltava 8 merkkiä ja joka ei saa sisältää omaa nimeäsi. Olemme toteuttaneet erittäin tehokkaita teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä sinusta tallentamiemme tietojen suojaamiseksi. Tietojesi tehokas suojaaminen on kuitenkin mahdollista vain, kun säilytät kirjautumistietojasi huolellisesti ja suojaat ne ulkopuolisten luvattomalta käytöltä. Usein käyttäjä on luonut useisiin eri palveluihin saman salasanan. Tätä on ehdottomasti vältettävä. Lisäksi on olemassa ilmiö, jossa ulkopuoliset yrittävät saada luvattomasti kirjautumistietoja ja muita tietoja (esim. luottokorttitietoja) niin sanottujen tietojenkalastelusähköpostien avulla. Tarkista huolellisesti yhteydenotot, joissa pyydetään luovuttamaan henkilötietojasi, erityisesti jos saat sellaisia sähköpostitse. Tarkistamme jatkuvasti, tapahtuuko asiakastileillä mahdollisia luvattomia kirjautumisia. Jos meillä on aihetta epäillä, että asiakastilille on päästy luvattomasti, estämme sen. Lisäksi voimme ilmoittaa sinulle, jos asiakastililläsi on tehty merkittäviä muutoksia (esim. osoitetietojen tai sähköpostiosoitteen vaihtaminen), jotta voit tarkistaa, tehtiinkö muutos valtuutetusti vai onko joku ulkopuolinen tehnyt sen luvattomasti.

7.1 Yleistä asiakastilistä/MyAccount-tilistä

Jotta voimme taata, että asiointisi on mahdollisimman helppoa, tarjoamme henkilötietojen jatkuvan säilytyksen salasanasuojatulla asiakas-/käyttäjätilillä.

Asiakastilin luominen on aina vapaaehtoista. Vasta silloin, kun haluat tehdä tilauksia tällä verkkosivustolla, asiakastilin avaaminen on ehdoton edellytys sopimuksen käsittelyä varten. Kun luot asiakastilin, asiakastilin ylläpitämistä varten kerättyjä tietojasi käsitellään yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan b alakohdan perusteella. Asiakastilin luomisen jälkeen tietoja ei tarvitse antaa uudelleen. Asiakastililläsi voit myös milloin tahansa tarkastella ja muuttaa sinusta tallennettuja tietoja.

Sinulla on aina mahdollisuus poistaa asiakastilisi. Huomaathan kuitenkin, että poistamisen yhteydessä ei poisteta kaikkia asiakastililläsi näkyviä tietoja, jos olet aiemmin tilannut meiltä. Meidän on siis esimerkiksi säilytettävä tiedot tehdyistä tilauksista jatkossakin, mikäli ostamillesi tavaroille on myönnetty takuita ja ne eivät ole vielä umpeutuneet. Tietojesi poistaminen tapahtuu automaattisesti meitä sitovien kauppa- ja verolainsäädännöllisten säilytysaikojen umpeutumisen jälkeen. Oikeusperuste tällaiselle muulle tietojenkäsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan c alakohta ja 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

7.2 Asiakastilin suojaaminen

Asiakastilin luomista varten sinun on annettava itse valitsemasi salasana. Kirjaudut asiakastilillesi salasanan ja sähköpostiosoitteesi avulla. Salasanaohjeistuksemme mukaan sinun tulee käyttää turvallista salasanaa, jossa on muun muassa oltava 8 merkkiä ja joka ei saa sisältää omaa nimeäsi. Olemme toteuttaneet erittäin tehokkaita teknisiä ja organisatorisia toimenpiteitä sinusta tallentamiemme tietojen suojaamiseksi. Tietojesi tehokas suojaaminen on kuitenkin mahdollista vain, kun säilytät kirjautumistietojasi huolellisesti ja suojaat ne ulkopuolisten luvattomalta käytöltä. Usein käyttäjä on luonut useisiin eri palveluihin saman salasanan. Tätä on ehdottomasti vältettävä. Lisäksi on olemassa ilmiö, jossa ulkopuoliset yrittävät saada luvattomasti kirjautumistietoja ja muita tietoja (esim. luottokorttitietoja) niin sanottujen tietojenkalastelusähköpostien avulla. Tarkista huolellisesti yhteydenotot, joissa pyydetään luovuttamaan henkilötietojasi, erityisesti jos saat sellaisia sähköpostitse. Tarkistamme jatkuvasti, tapahtuuko asiakastileillä mahdollisia luvattomia kirjautumisia. Jos meillä on aihetta epäillä, että asiakastilille on päästy luvattomasti, estämme sen. Lisäksi voimme ilmoittaa sinulle, jos asiakastililläsi on tehty merkittäviä muutoksia (esim. osoitetietojen tai sähköpostiosoitteen vaihtaminen), jotta voit tarkistaa, tehtiinkö muutos valtuutetusti vai onko joku ulkopuolinen tehnyt sen luvattomasti. Huomaathan myös, että sinut tunnistetaan automaattisesti uudelleen myös poistuttuasi verkkosivustoltamme, ellet aktiivisesti kirjaudu ulos. Pääsy asiakastilillesi kirjattuihin tietoihin on turvallisuussyistä mahdollista vain antamalla salasanan, jonka olet tallentanut meille aiemmin.

Tietojesi suojaamiseen liittyen pyydämme ottamaan huomioon seuraavat asiat:

Perusohjeita: Suojaa asiakastilisi sekä tietokoneesi, kannettava tietokone tai mobiililaitteesi turvallisilla salasanoilla ja PIN-koodeilla, jotka ovat vain sinun tiedossasi. Muista myös kirjautua ulos tältä verkkosivustolta jokaisen verkko-ostoksen jälkeen.

Varmista, että käytät salasanojasi vain yhdellä tilillä. Älä koskaan käytä samaa salasanaa usealla tarjoajalla tai alustalla. Tarkista, onko tälle verkkosivustolle valitsemasi salasana mahdollisesti käytössäsi myös muilla verkkosivustoilla. Jos on, kehotamme vaihtamaan kaikki salasanat välittömästi.

Älä kirjoita salasanoja muistiin paikkaan, johon muut pääsevät vapaasti. Varmista myös tällöin, että vain sinulla on pääsy salasanoihin.

Miten luon turvallisen salasanan?

Salasana tulisi valita siten, että sitä ei voi arvata helposti, sen ei siis pitäisi olla esimerkiksi yleisesti käytetty arkinen sana, oma nimi eikä tuttavasi nimi. Jotta salasana olisi vielä turvallisempi, siinä kannattaa yhdistellä isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita ja erikoismerkkejä.

Mitä muuta minun on otettava huomioon?

Jos käytät julkisessa käytössä olevaa tietokonetta, varmista aina, että kirjaudut ulos bonprix.fi-sivustolla käyntisi jälkeen.

7.3 Varoitus huijaussähköposteista (Spoofing), roskaposteista ja tietojenkalastelusta

Näissä huijauksissa valitettavasti myös me joudumme väärinkäytösten kohteeksi oletettuna lähettäjänä. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että käyttäjät saavat väärennettyjä sähköpostiviestejä meidän nimissämme. Sähköpostiviestit ovat usein jopa ulkoasultaan bonprix-brändin mukaisia, ja viestejä voi olla vaikea erottaa aidoista meidän lähettämistämme sähköpostiviesteistä.

Huijarit pyrkivät käyttämään hyväkseen meidän ja asiakkaidemme välistä luottamussuhdetta ja siten varastamaan arkaluontoisia tietoja (esim. kirjautumis-, asiakas- ja maksutietoja) tai asentamaan haittaohjelmia (kuten viruksia ja troijalaisia) tietokoneellesi tai älypuhelimellesi.

ANäiden sähköpostien laatija ja lähettäjä emme ole me, vaikka lähettäjän nimenä käytettäisiin meidän nimeämme. Siten emme valitettavasti myöskään voi vaikuttaa näiden valtuuttamattomien sähköpostiviestien lähettämiseen.

Tässä on muutamia merkkejä, joista tunnistat meidän lähettämämme sähköpostiviestit:

  • Emme kysy sinulta henkilötietoja sähköpostitse emmekä pyydä vahvistamaan henkilötietojasi sähköpostissa olevan linkin kautta.
  • Saat meiltä tilausvahvistuksia ja laskuja vain sellaisista tilauksista, jotka olet tosiasiassa tehnyt.
  • Lähetämme sähköpostiviesteissä liitetiedostoja vain silloin, kun olet nimenomaisesti pyytänyt niitä (esim. käyttöohjeet).
  • Lähettämissämme viesteissä ei pitäisi olla oikeinkirjoitus- tai kielioppivirheitä, sillä viestit oikoluetaan aina ennen lähettämistä.
  • Suosittelemme, että poistat epäilyttävät sähköpostiviestit välittömästi
  • Suosittelemme, että poistat epäilyttävät sähköpostiviestit välittömästi
  • Älä koskaan avaa epäilyttävien sähköpostien linkkejä ja liitteitä äläkä luovuta henkilötietojasi.
  • Jos olet kuitenkin vahingossa napsauttanut sähköpostissa olevaa linkkiä, vaihda heti bonprix-salasanasi omalla asiakastililläsi. Suosittelemme myös, että suoritat virustarkistuksen tietokoneellasi.
  • Jos saat sähköpostiisi epätavallisia tai epäilyttäviä tietoja tilauksista tai asiakastiedoistasi, ilmoita asiasta omalla asiakastililläsi. Siellä näkyvät kaikki tosiasiassa tekemäsi tilaukset, ja voit tarkistaa tilauksen tilan ja siihen liittyvän laskun numeron. Tätä varten kirjoita osoite bonprix.fi manuaalisesti selaimesi osoiteriville. Näin vältät sen, että sinut ohjattaisiin huijaussivustoille sähköpostiviestissä olevan linkin kautta.

Vinkkimme ja palvelumme sinulle: Jos jokin on sinulle epäselvää, voit aina käyttää maksutonta takaisinsoittopalveluamme tai lähettää meille sähköpostia seuraavaan osoitteeseen: service@bonprix.fi.

8. Yhteydenotto meihin

Yhteys-kohdassa sekä tietyissä verkkokaupan kohdissa tarjoamme erilaisia mahdollisuuksia ottaa meihin yhteyttä. Käytössäsi on puhelin- ja sähköpostiyhteyden ohella myös yhteydenottolomake ja pikaviestipalvelu. Käytämme kaikkia meille yhteydenoton yhteydessä vapaaehtoisesti antamiasi henkilötietoja ainoastaan käsitelläksemme kyselysi meillä. Pakolliset tiedot, jotka vähintään tarvitsemme voidaksemme käsitellä asiasi meillä, on merkitty (*). Tietojesi suojaamiseksi siirrämme ne ainoastaan salatussa https-muodossa.

Oikeusperuste tällaiselle tietojenkäsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta, 6 artiklan 1 kohdan b alakohta, 6 artiklan 1 kohdan c alakohta sekä 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

9. Asiakasarviot / kommentit / muu sisältö

Kun käyttäjä jättää tälle verkkosivustolle kommentteja/tuotearvioita tai muuta sisältöä, hänen IP-osoitteensa tallennetaan yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan f alakohdan mukaisten oikeutettujen etujemme perusteella joko 7 tai 14 päivän ajaksi. Tämä tehdään turvallisuutemme vuoksi sen varalta, että kommenteissa ja sisällöissä on jotakin lainvastaista (loukkauksia, kiellettyä poliittista propagandaa jne.). Kun annat kommentin tai suosituksen tai arvion tuotteesta, tuotemerkistä tai mallista, käsittelemme nämä henkilötiedot, jotka annat vapaaehtoisesti kommentin tai arvion puitteissa.

Oikeusperuste tällaiselle tietojenkäsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta, 6 artiklan 1 kohdan b alakohta sekä 6 artiklan 1 kohdan f alakohta. Tällä verkkosivustolla julkaistavien omien sisältöjen asetuksiin sovelletaan lisäksi lähetysehtojamme

10. Maksut

10.1 Yleistä

Käsittelemme maksutietojasi maksujenkäsittelyn tarkoituksiin, esimerkiksi kun ostat tuotteen ja/tai käytät palvelua tämän verkkosivuston kautta.Maksutavasta riippuen välitämme maksutietosi kolmansille osapuolille (esim. luottokorttimaksuissa luottokorttipalveluntarjoajalle).

Oikeusperuste tällaiselle tietojenkäsittelylle on yleisen tietosuoja-asetuksen 6 artiklan 1 kohdan a alakohta, 6 artiklan 1 kohdan b alakohta sekä 6 artiklan 1 kohdan f alakohta.

10.2. Computop

Jos valitset maksutavaksi laskun tai luottokortin, teknisen käsittelyn toteuttaa Computop Wirtschaftsinformatik GmbH, Schwarzenbergstr. 4, 96050 Bamberg. Computop on PCI DSS -sertifioitu PSP ja turvallisen maksuliikenteen johtava palveluntarjoaja. Computop toimii PCI-turvallisuustandardin mukaisesti. Asiaankuuluvat luottokorttitiedot tallentaa ja niitä käsittelee yksinomaan Computop Wirtschaftsinformatik GmbH.

10.3. PayPal

Maksettaessa PayPalilla maksutietosi ohjataan maksunkäsittelyn yhteydessä eteenpäin yritykselle PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A., 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg, Luxemburg (jäljempänä ”PayPal”). PayPal pidättää itsellään oikeuden tarkastaa luottokelpoisuus maksettaessa luottokortilla PayPalin kautta, suoraveloituksella PayPalin kautta tai – jos tarjotaan – laskulla ostettaessa PayPalin kautta. PayPal käyttää luottokelpoisuuden tulosta tilastollisen maksukyvyttömyyden todennäköisyyden osalta päättääkseen kulloisenkin maksutavan tarjoamisesta. Luottokelpoisuustieto saattaa sisältää todennäköisyysarvoja (niin kutsutut pisteytysarvot). Jos pisteytysarvot lasketaan mukaan luottokelpoisuustietoihin, niiden perusta on tieteellisesti tunnustetussa matemaattis-tilastollisessa menettelyssä. Pisteytysarvoihin lasketaan mukaan muun muassa osoitetiedot. Lisätietoja tietosuojasta sekä muun muassa käytetyistä luottotietolaitoksista voit lukea täältä PayPalin tietosuojakäytännöstä .

11. EU:n ulkopuoliset vastaanottajat

Emme luovuta tietojasi vastaanottajille, jotka sijaitsevat Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolella; poikkeuksena tästä ovat käsittelytavat, joiden osalta selvennämme näissä tietosuojatiedoissa, että tiedonsiirto EU:n ulkopuolella sijaitseville vastaanottajille on mahdollista. Tiedonsiirrot toteutetaan Euroopan komission vakiosopimuslausekkeiden perusteella.

12. Tallennuksen kesto

Sinusta kerättyjen tietojen säilytysajan kesto riippuu tarkoituksesta, jota varten tietoja käsitellään. Tietoja säilytetään niin kauan kuin se on tarpeen aiotun tarkoituksen toteuttamiseksi. Jos meidän on lakisääteisistä velvoitteista (esim. verotuslainsäädännölliset velvoitteet) johtuen säilytettävä tiettyjä tietoryhmiä tietyn ajanjakson ajan, tietojen säilytyksen jatkamisen tarkoitus sen jälkeen, kun säilyttäminen ei enää ole välttämätöntä asiaankuuluvan tarkoituksen toteuttamiseksi, on yksinomaan lakisääteisen velvoitteen täyttäminen. Tällaisissa tapauksissa pääsy tietoihin estetään.

Esimerkkejä säilytysajoista

  • Asiakastilin tiedot: Aktiivisen asiakkaan perustietojen rajoittamaton säilytys. Asiakastili poistetaan, kun se on ollut käyttämättä 6 vuotta.
  • Tietojen käyttäminen markkinointitarkoituksiin (ilman seurantaa): 6 vuotta.
  • Suostumukset: Jatkuva säilytys, jos suostumuksia käytetään jatkuvasti (esim. uutiskirjesähköpostien jatkuva lähettäminen).
  • Tietojen käyttämistä kolmansien osapuolten mainontatarkoituksiin koskevat tiedot luottotietojen toimitusta varten: 2 vuotta.
  • Seurantatiedot: 2 vuotta.
  • Chat-protokollat: 6 kuukautta.
  • (Mainonnan) vastustamisen toimeenpanoon tarkoitetut tiedot: Rajoittamaton säilytysaika.

13. Oikeutesi rekisteröitynä

Kun suoritamme henkilötietojen käsittelyä, sinulla on tiettyjä rekisteröidyn oikeuksia. Sinulla on esimerkiksi oikeus päästä sinusta tallentamiimme henkilötietoihin. Voit myös peruuttaa meille antamasi suostumukset ja vastustaa yksittäisiä tietojenkäsittelytapoja. Sinulla on lisäksi oikeus pyytää virheellisten tietojen oikaisemista, ja voit pyytää meitä toimittamaan sinulle tietyt tiedot yleisesti käytetyssä sähköisessä muodossa. Sinulla on myös oikeus saada poistetuksi sinusta tallentamamme tiedot. Huomioi tässä yhteydessä, että lakisääteisistä syistä voimme olla velvollisia säilyttämään edelleen tietoja huolimatta siitä, että käytät oikeuksiasi. Meillä on yksittäisissä tilanteissa lisäksi etu jatkaa tietojesi säilyttämistä, joka on painavampi kuin etusi tietojen poistamisesta (esim. kun meillä on vielä saatavia sinulta).

14. Yksittäiset oikeutesi

Meille antamiesi suostumusten peruuttamisoikeuden lisäksi sinulla on kulloistenkin lakisääteisten edellytysten puitteissa seuraavat oikeudet:

  • oikeus saada pääsy meillä oleviin sinua koskeviin henkilötietoihin (yleisen tietosuoja-asetuksen 15 artikla); evoit pyytää erityisesti tietoja käsittelyn tarkoituksista, kyseessä olevista henkilötietoryhmistä, vastaanottajaryhmistä, joille henkilötietoja on luovutettu tai on tarkoitus luovuttaa, suunnitellusta säilytysajasta sekä tietojen alkuperästä, jos henkilötietoja ei kerätä suoraan sinulta;
  • oikeus virheellisten tietojen oikaisemiseen tai oikeellisten tietojen täydentämiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 16 artikla);
  • oikeus saada poistetuksi meillä olevat sinua koskevat henkilötiedot (yleisen tietosuoja-asetuksen 17 artikla), mikäli meidän ei tarvitse noudattaa lakisääteisiä tai muita sopimuksellisia säilytysaikoja tai jatkosäilytystä koskevia muita lakisääteisiä velvoitteita tai oikeuksia (esim. kun meillä on vielä saatavia sinulta);
  • oikeus tietojesi käsittelyn rajoittamiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 18 artikla), jos kiistät henkilötietojen paikkansapitävyyden; jos käsittely on lainvastaista ja vastustat henkilötietojen poistamista; rekisterinpitäjä ei enää tarvitse kyseisiä tietoja, mutta tarvitset niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi; tai olet vastustanut käsittelyä yleisen tietosuoja-asetuksen 21 artiklan mukaisesti;
  • oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen (yleisen tietosuoja-asetuksen 20 artikla: eli oikeus saada tietyt meillä olevat sinua koskevat tiedot yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa, tai pyytää tietojen siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle;
  • oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle. Tätä varten voit yleensä ottaa yhteyttä valvontaviranomaiseen siellä, missä vakinainen asuinpaikkasi tai työpaikkasi sijaitsee.

Voit käyttää edellä mainittuja oikeuksiasi meitä kohtaan asiakaspalvelumme kautta lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen service@bonprix.fi.Voit käyttää tietojen siirtämistä koskevaa oikeuttasi asiakastililläsi.

Versio: 7.5.2021